yıldıray oğur – dertli sözlük
hükümet gülen cemaati kavgası kendisi ak partinin yanında saf tutarken turgay oğur gülen örgütünden yana tavır almış. abilerle kardeslerin bile arasını acan bir fitne döneminde yasıyoruz. en kısa sürede bu süreci atlatırız inşallah.
"altın neslin ayarı düşük çıkınca" başlığıyla bir yazı kaleme almış yazar. altın nesil diyerek kendilerini yüceltenler, hakikati kendinden bilen, hakikatin sahibi olduğunu zanneden, "ben olmazsam hakikat de olmaz" diyenleri anlatmış.
(http://www.turkiyegazetesi.com.tr/yildiray-ogur/578784.aspx)
bugünkü yazısı olan (b: 31 mayıs gerici ayaklanması) yazısında gezi olaylarının ne yana düştüğünü/düşeceğini yazmıştır. günümüz iktidarına dönük cümlelerinin bir kısmı gerçek dışı olsa da iktidarın karşısında devrimcilik oynayanlara dönük güzel bir yazı olmuş.

(http://www.turkiyegazetesi.com.tr/yildiray-ogur/580798.aspx)
sezarın hakkını sezar'a teslim eden, liberal ve güçlü bir kalem.freedom house raporuyla ilgili yazdığı ufuk açıcı yazılarını ve çatı aday ile ilgili ironisi bol yazılarını da okurken çok keyif aldığım bir yazar.
yakın zamanda türkiye gazetesinden ayrılıp karar gazetesine geçti.cem küçük çetesi'nin hedefindeki isimlerden idi. tabi, fikri birikimi "cevab veremedi" benzeri kitaplardan oluşan bir gruba ait bir gazetenin y.oğur'u hazmedemesi normal.karar'daki yazıları tam arşivlik yazılar, tebriği hakediyor. bana göre ülkedeki en iyi köşe yazarı.
twitter alemine ilk girdiğimde(*) takibe aldığım iki yazardan biriydi. bir diğeri için (bkz:akif emre) (*)doğru bildiğini yazma özelliği hiç şaşmadı, yazılarını yazmadan önce ciddi bir araştırma yapmaya her daim devam etti. ele aldığı konular da kalemi de gayet iyi; inşallah istikametini bozmaz.yazıları için:https://www.karar.com/yazarlar/yildiray-ogur