16 temmuz gençlik hareketi – dertli sözlük
adem özköse'nin liderliğini yaptığı gençlik hareketi.
'bizim ümmet takıntımız var' sloganıyla programlar düzenliyorlar.
pazar günü ihh mescidinde 'sınırsız gençlerle ümmet'e yolculuk' adlı bir konferans vereceklermiş.
böyle bir zamanda gençlere hakikatli şeyler öğreten bilinçli olmasını sağlayan hiçbir olaya sessiz kalmayan hareketli grup. gerçek takıntıları öğreten grup. yolu açık olsun.
gençlere müslümanların derdi ile dertlenmeyi, olaylara tepkisiz kalmamayı, sadece slogan atmayı değil, her türlü desteğin yanında sloganı da öğreten gençlik hareketidir. ilk olarak suriyeli kardeşlerimizle buluştuklarında onlara hediyeler götürerek ne kadar mutlu ettiklerini yansıtan fotoğraflarla yürekten desteklenen insanlardır. allah yollarını açık etsin
cumartesi günü saraçhane parkında, pazar günü ihh'da iskilipli atıf hoca'yı anacak gençlik hareketi.
ilk hareketlerine bilfiil katıldım; yolculuk sınıra idi... önce rota değişti hatay'dan kilis'e; sonra yolculuk başladı.
tam bir facia yolculuk yaşadık; derken sınıra yaklaşırken bir yerde önümüz 20-30 kişilik esed taraftarı tarafından kesildi. otobüslerle yola devam etmek varken, kendilerince haklı sebeplerle sınıra gitmediler. sınıra bilmem kaç kilometre ötede otobüslerden indik ve eylem yaptık. bence tam bir fiyaskoydu.
kendilerince haklı sebepler:
*bu organizasyonu 3-5 kişi planlamışlarmışmış; ancak birden büyümüş, dolayısıyla hazırlıksız olmuşmuş...
*bayanlar varmış, olmayaymış ilerlermişizmiş.
*polis de onların tarafındanmış; "niye kaymakam ya da valiliği aramamışız?" bilinmezmiş...
vs... vs...

benim için bu hareket o gün sekteye uğradı; samimi bir özür dileselerdi beceremedikleri için, anlaşılabilir bir durum olurdu. ama aksine muzaffer bir edayla dönüldü o gün kilis'ten. o günkü fiyasko ise sadece o eyleme katılanlarla kaldı.(*)

bir sonraki gün yine bu ekipten bir grup hatay sınırındaki suriye kampına gidip oyuncak dağıttı; 700-800 kişinin yapamadığını 5 kişi fazlasıyla yaptı.

son olarak, o günün anısını ertesi gün aydınlık gazetesi tam net hatırlamasam da, "kilis halkı ihh'cılara geçit vermedi" şeklinde sürmanşetten sunarak ölümsüzleştirdi zihinlerimizde...

görüntü ve sesin olduğu; ama içinin boş olduğu bir harekettir; vesselam.!
"ümmet" kelimesinin bir takıntı unsuru yapılmaması gerektiğinin farkında olmayan gençlik hareketidir.
aldığım birtakım istihbaratlara göre adem özköse'nin hareketin başında tuttuğu isimlerle bazı münferit olayları masaya yatırdığı, hareketin kullandığı ümmet kelimesine layık tavırların ortaya konulması yönünde kararlar aldığını öğrenmiş bulunmaktayım.