my name is khan – dertli sözlük
yazık...

müslümanların kullanıldığı böylesi filmleri izlemek insana oldukça koyuyor, bu filmlerin müslümanlarca izlenip-beğenilmesi ve hararetle tavsiye edilmesi ise çok daha fazlası ediyor.

evet bu filmde de müslümanlar kullanılmıştır, "11 eylül saldırısı sonrası müslüman coğrafyalarda yaşamayan, özellikle de abd'de yaşayan müslümanların çektiği zorluklar" teması altında "hümanizm" sosunu her karesinde vermeye çalışarak, insanlıktan nasibini almamış bir devlet yönetiminin günahlarını çıkarmış; aklamış paklamış...

maalesef bu filmdeki en büyük yalancı "khan", "şeytan" ise bu filmi piyasaya sürenler...

edit: kendisine öğretilen ve ilgi duyduğu her şey hakkında ansiklopedik bilgilere sahip bir karakterin, mesele inandığı dine gelince, din bilgisinin yalnızca annesinin "hikayeleri" üzerine kurulu olması çok ilginç geldi...

kuran'dan kopuk örnek müslüman; hele bir de ılımlıysa tadından yenmez..!

vatana millete hayırlı olsun...
genç dergisinin şubat sayısında tavsiye dilen filmlerden
verdiği mesajlarla(ms. hristiyan hindu demeden herkese yardım etmek. terör=i̇slam olarak gören insanların karşısında dimdik namaz kılmak ) hem güldürürken hemde hüzünlendiren iki duyguyu da yaşatan izlenmesi gereken bir hint filmidir.
yargısız izlemekte fayda vardır.
fragmanını izlemek isterseniz:(http://http://www.youtube.com/watch?v=xihymq_orfw&feature=related)
kabul ediyorum etkileyici film. sloganik manada "my name is khan and i'm not a terrorist" tuttum bunu.(*) fakat düşündükçe eleştirilmesi gereken çok yön var.
biraz bizim fetih 1453 gibi islam ve osmanlı kavramlarına yalnızca dede kulağından tanık olan neslin film çekmesine benziyor.
sonradan eklenen not : filmde kullanılan müzikler en az "slumdog millionaire" kadar etkileyici
black kadar iyi ve etkileyici bir film. filmde hem özür problemi olan insanlarında bişeyler başarabildiği hemde müslümanların o dönemler hangi konumda olduğu vurgulanmıştır.daha düne kadar bu gibi problemlerle karşı karşıya kaldığında çocuklarını dışarıya dahi çıkartmayan türk toplumu tarafından oldukça da sevilmiştir.
genel itibariyle güzel olmakla birlikte, güzel demenin içimden gelmediği film.
sanki cihadın dinden hiç yeri yokmuş gibi göstererek, önemli olan müslüman ve ya gayrimüslim olmak değil iyi insan olmaktır mesajı vererek yapılmış olması rahatsız etti, dinler arası diyalog filmi izliyor gibi hissettim.
evet iyi insan olmak çok önemlidir ama iyi ol da hangi dinde olduğun önemli değil diye bir şey yok ki. islamı amerikaya sempatik göstermek adına dini eğip bükmeye gerek yok. ve ilaveten saldırıların müslümanlar tarafından yapılmamış olma ihtimaline dair bile en ufak bir cümle , ima yok. evet müslümanlar yaptı ama biz onlardan değiliz kabulüyle yapılmış.
on üzerinden 5,5.
(*)
genel olarak güzel bir filmdi ancak filmin sonunda "siyahi"başkanı melek gibi göstermek de neyin nesiydi?barak obama'yı bilmesek inanacağız.
dün 3. kez izlediğim film. güzel filmdir. müslümanlara dik durmayı, doğrularının arkasında durmayı öğütler; bazı noktalar eksik ve hatalı olsa da güzel film.
bugün bir salaklık edip izledim, zerre kadar sevmedim bu filmi. çünkü izlerken inançlarımla dalga geçildiğini hissettim.
bu film (ve aynı temadaki birkaç hint filmi) benim için bir tür turnusol. bu filmi beğenmeyenlerin sinemayla ilgili yorumlarına da kıymet veriyorum. filmi beğenmeyen herkesi takdir ediyorum.
çünkü bir şeyi (film, kitap, yazı, çizgi, kağıt, kalem, elma, vişne) doğru yorumlayabilmenin ve her açısından yakalayabilmenin çok büyük bir yetenek olduğuna inanırım.