pembe metrobüs – dertli sözlük
saadet partisi'nin kadınlar için yaptığı metrobüs önerisidir. istanbul'da yaşayan ve metrobüs kullanan bir kimsenin bu öneriyi desteklememesi için ya laiklik(!) havuzunun içine düşmesi ya da din düşmanı olması gerekmektedir. harici metrobüsleri bir çok ahlaksızlığın süregeldiği bir mekan olmaktan çıkartacaktır.

sonuna kadar destekliyor ve desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum.
aklı başında her insan evladının desteklemesi gereken fikir. mevzunun dinle de ilgisi yok bence. zira bu toplu taşıma araçlarında rahatsız olmadan yolculuk yapabilmek imkansız. kalabalık her insan evladı için ciddi anlamda rahatsız edici. kimi zaman kolunu dahi oynatacak boşluk kalmıyor.

metrobüsle sınırlı kalmamalı otobüs, tramway ve metro için de düşünülmeli.

(bkz:pembe otobüs)
(#395202) dinle ilgisini kuranları görmek için twitter'daki yorumları okuman yeterli, böyle saçma bir ilintiyi kurmak için ancak din düşmanı olmak gerekli diye düşünüyorum.(*)
bizden önce ruslar yapmış bu haremlik-selamlık uygulamayı.

(http://www.milliyet.com.tr/2006/11/14/yasam/yas11.html)

bazı ülkeler çoktan geçmiş bu uygulamaya mesela i̇talya'da kadın-erkek ayrı plajlar açılmış, i̇ngiltere'de kadınlara özel şöförler hizmete girmiş falan, var böyle dünyada uygulamalar.

destekliyoruz tabi, ama iş bize gelince yaygaralar kopar, irtica hortladı nidaları sarar her yeri. hele ki bu öneriyi saadet partisi verdiyse var ya tepkilerin sesi daha bir artar. birileri şunlara bazı batı ülkelerinde de böyle uygulamalar var dese, belki biraz bırakırlar söylenmeyi.
kısmen çözüm getirecek öneri ama eksik ve reklam unsuru gibi duruyor. çünkü, pembe otobüs'e kadar düzeltilmesi gereken çok sorun var. onun yerine ek metrobüs, ek otobüs ve metro seferleri konulsa, bayanların ite kaka, tıkışık yolculuk yapmaları önlenebilir.

maalesef uygulansa, bu uygulama şöyle olur, formaliteden bir pembe otobüs gelir, yine ihtiyacı karşılamaz, yalnız seyahat eden bayanlar ite kaka biner, ama pansuman niteliği taşır. ben eşimle, babamla beraber metrobüse binsem yine o tıkışıklığı çekmek zorunda mıyım? pembe metrobüs önerisi bu şekliyle sadece partilerin siyasi propagandalarını destekler nitelikte kalıyor.
(#395208) ben bu düşünce yapısını anlamak için çok uğraştım, bir türlü anlayamadım, anlamlandıramadım; vesselam.

saadet partili değilim, hatta son bir kaç yıldır söylemlerinden ötürü nefret bile oluştuğu söylenebilir; ama bu öneriyi duyduğumda "helal olsun!" demekten kendimi alamadım. bir parti bu önerileriyle propaganda yapacaksa yapsın arkadaş; bundan daha güzel ne olabilir?

bu öneri sizin bahsettiğiniz öneriden 3-5 gömlek daha üstün. bahsettiğiniz gibi ek metrobüs seferleri konsa da o yoğunluk ve yığılmanın önlenmesi mümkün değil; bunu görmeniz için gidin zincirlikuyu durağına ve 1 saat manzarayı seyredin yeterli. "0" beklemeyle metrobüsler dolup gitmekteler; ama nedense 2 durak sonra tıklım tıklım olmakta. böyle bir manzarada yapılabilecek en makul çözüm de işte bu oluyor; arzu eden bayanlar için bayanlara mahsus metrobüse binmesi.

bu öneri eşiniz ya da babanızla yolculuğu aynı metrobüste yapma imkanınızı elinizden almadığı gibi; ortak durak belirleyip iki dakika beklemeyle aynı noktada buluşmanıza da engel değil.
ekşi sözlük'te sendeanlat başlıgında anlatılan tacizleri okuyunca aklıma yeniden gelen proje.ben pek şahit olmadım ama insanın midesinin kaldırmayacagı şeyler yazılmış. ama işin ilginc yanı bunlara karşı önlem olarak haremlik selamlık tarzda otobüsler olsa bu uygulamaya ilk karşı cıkacak kitle yaşadıgı bu tacizleri yazan ekşici hanımlar olur. böyle de garip bir ülkeyiz.
toplumdaki kadın erkek ayrışmasını körükleyeceğini düşünüyorum onun yerine anneler ve babalar evlatlarını güzel yetiştirmeli belediyede çok yoğun hatları rahatlatıp bir 100 kişilik araca 120 kişi binilmesinin önüne geçmeli. hayır yani pembe otobüs gelecek diye saatlerce durakta hanım kardeşlerimizin beklemesi hiç hoş değil ayrıca hassasiyeti olmayan insanlar yine pembe metrobüsü kullanmayıp tatsız olayların artarak devam etmesine sebep olabilir. erkeklerin ise kendi bedenini tapınak gibi gören kadınlara daha yoğun maruz kalması ahlaki yozlaşmayı körükleyecektir düşüncesindeyimhayır düşünsenize gazi mahallesinden pembe otobüs geçtiğini çok vahim olaylar yaşanabilir.