timaş yayınları – dertli sözlük
hekimoğlu i̇smail [ömer okçu] tarafından kurulan, nur cemaatine yakınlığı ile bilinen yayınevi.
fetö tarafından yönetilen bir yayınevi. fetö'yle bağlantısı olmayan bir takım yazarların kitaplarını da yayınlamıştır. ancak bu, kimseyi yanıltmamalı. timaş'ın fetöcü olduğu konusunda en ufak bir kuşku bile kalmamıştır. timaş'ın son iki yayın yönetmeninin (emine eroğlu ve osman nuri öztürk) fetö üyesi oldukları açığa çıkmıştır.yasa ile kapatılan fethullahçı yayınevleri arasında ne yazık ki timaş yoktur. konuyla ilgilenen yetkililer timaş'ı ıskalamışlar. timaş'ın da kesinlikle kapatılması için yetkililere çağrı yapılmalıdır.timaş kapatılacak mı, ilerleyen günlerde göreceğiz. ancak şimdilik hiçkimse bu yayınevine ait bir tek kitap bile satın almamalıdır.
fetöyle bağları konusunda şüphem yoktu. ancak timaş'ın yayın müdürü osman okçu 'fetö mensubu eski müdür osman nuri öztürk' le bütün ilişkilerin kesildiğini, timaşın kurucularının ahmet günbay yıldız ve hekimoğlu ismail olduğunu, timaş yazarlarının da darbe karşıtı bildiri yayınladığını ifade eden açıklamasından sonra kafam karıştı. kapatılan yayınevleri arasında da timaş'ın adı yok. fetöcü olup olmadıkları tam net değil, ama yine de fetöcü olma ihtimalleri yüksek olduğu için boykota dahil edilmeli diye düşünüyorum.
fetö'nün timaş hücresi etkinliğini sürdüyor:http://www.medyagundem.com/fetonun-timas-hucresi/
"eski" fethullahçı yayınevi. bu yıl meb'in (eğitim bakanlığının) ilkokul türkçe 1 adlı ders kitabını içinde pek çok bilimsel yanlışlarla doldurarak basmışlar.fethullahçı olduğu halde yayınevinin kapatılmaması, bir skandal.devletin resmi okul kitaplarının basılması için fethullahçı yayınevinin seçilmesi başka bir skandal.meb'de oturup kitapları inceleyip seçmesi gereken kurulun basit bilimsel yanlışları bile göremeyecek acizlikte olması, liyakatsizliğin tavan yapması, skandallar ötesi...bunlar bana yetti. peki siz; devletteki çürüme ve kokuşmayı anlamak için başka bir örnek daha ister miydiniz?