adolf hitler – dertli sözlük
almanyanın nazi dönemi lideridir. en çok yahudi soykırmıyla adı gündeme gelir. topluma/insana değer vermeyen bir liderdir. devletin varlığı için toplumdaki insanların yaşamlarından vazgeçilebileceğini savunmaktadır.
5 yaş öncesi tek korktuğum insan.bir ansiklopedide nasıl olduysa resmiyle karşılaştım ve bende travma etkisi yaptı.bu adamın resmi bile +7.
"bir gün gelecek öldürmediğim her yahudi için bana lanet okuyacaksınız." sözleriyle son zamanlarda neo nazilerin ortaya çıkmasına vesile olan şahıstır. yanlış örnektir. ayıptır, günahtır.
i̇nsanlık tarihindeki en büyük kıyıma yol açan bir delidir.i̇kinci dünya savaşında erwin rommel,heinz guderian,werner von blomberg,erich von manstein,erich raeder gibi pek çok yetenekli generali harcamış ve savaşın kaybedilmesine sebep olmuştur.askeri yönden hiçbir bilgiye sahip olmadığı halde generallerin işlerine sürekli burnunu sokmuştur.milyonlarca masum insanın ölümünden sorumludur.
1889-1945 yılları arasında yaşamış avusturya doğumlu demokratik yollarla almanya'nın başına gelen sonrasında büyük bir kıyıma imza atan kişi.
başarılı bir ekonomik politika izleyip savaş sonrası almanya'nın hızlı sanayileşmesini sağlamış zalim .
ikinci dünya savaşı'nın kaybedilmesinden sonra müttefik güçlere teslim olmamak için intihar etmiş acayip insan.
hitabet ve propagandayla koca bir ülke halkının nasıl etki altına alınabileceğini kanıtlamış, ancak göreve geldikten sonra sadist derecede bir insan düşmanına dönüşmüş insanımsı.
kitleleri etkileme noktasında oldukça başarılı olmuş lider. yahudi bir yazar olan eric hoffer kitaplarında hitler'den ve kitle hareketleriden sık sık bahseder.
ressam olduğunu yeni öğrendiğim zat-ı muhterem. keşke ressam olsaymışsın be abi bunlar nasıl resimler.http://tr.boardest.com/thread/hitler-in-erken-donem-yasami-uzerine-kitap-tavsiyesi