ismail abi nin genç i reddetmesi – dertli sözlük
fazla abartılarak buraya kadar gelmiş durumdur. serkan keskin ya da ismail abi, ne olursa olsun ortada olumsuz bir durum söz konusu fakat bununla ne ismail abi ne genç dergi ne de serkan keskin bir zarara uğramaz, uğramamalı. en azından bu şekilde bir takım şeyleri anlamış ve farkına varmış olduk, iyi olansa budur.
imaj sarsılması gibi bir derdi de olduğunu sanmıyorum sadece içinde bulunduğu oluşumun kendisini zorunlu kıldığı şekilde davranmaktadır. okuldan kaçar ve yakalanırsan disipline gidersin hepsi bu.
"bize iyi davranmadı abi", "bize büyük yamuk yaptı valla" şeklindeki düşünceler de yersiz olup, kimseyi bu yüzden silip 'adam değilmiş' damgası vuramayız.
anlamadığım şekilde sözlükte yüceltilmiş kişi ve dizi. bizden ne buluyorlar bu dizide onu da anlamış değilim. sevdiğimiz şeylere, kişilere dikkat etsek iyi olacak.
adamları önce sahiplenip, bizden sanıp sonra kazın ayağını görünce hede höde demeye vesile son dakika gelişmesi.
dizinin sadece dizi, insanın sadece insan, karakterin sadece karakter, rolün sadece rol, dizinin sadece dizi olduğunu gösteren durumdur. gereksiz fanboyluk yapmanın ve hayranlıkların şartlara bağlı olarak nasıl hemen değiştiğini ya da "ama o şöyle böyle aslında tanısanız seversiniz.." şeklindeki açıklamalarla çocukça savunmalara girilmesinin yersiz ve gayeden kopuk olduğunu göstermiştir. şayet dizideki rolü ve misyonu icabı reddilmiş bir röportajsa serkan keskin bundan sonra yapımcıların elinde oyuncak olmasına vesile olacak bir işe imza atmıştır.

aynı zamanda sözlük de sadece sözlüktür.
garipsenmesi garip durum.bir kere ismail abi diye birinin varlığı umut veriyosa bize seviyosak takdir ediyosak bu iş ismail abiyi canlandıran adını bile bilmediğim oyuncudan ziyade ismail abiyi düşünen yazan oynatanın başarısıdır onun işidir.ismail abiyle ropörtaj yapınca ismail abice cevaplar beklemekte beyhude bir hevestir.onu yazana burak aksağa bu teklif götürülse aynı gerekçeyle reddetse hadi alınalım bi nebze üzülelim de oyuncudan alınan cevaba bozulmak gereksiz.hayır yani ismail abi dediğimiz adama polat ol desen onu olacak burhan oyna desen onu oynayacak muhtemelen.
beğenerek izlediğimiz karakterleri canlandıran oyuncuların karakterlerini ortaya cıkaran bir vaka.
erdal bakkal'ı oynayan cengiz bozkurt zaman gazetesine verdiği röportajda bir filmden adnan menderes rolü için teklif geldiğini, ancak fikirlerine karşı oldugu için oynamadıgını söylemişti. beğenerek izlediğimiz tv yıldızları oyuncuların gerçek yüzleri budur işte. daha fazlasını beklememiz hata.