instagram – dertli sözlük
sosyal paylaşım sitelerinden en keşfedilmeyeni. en şebelek resimleri dahi öyle bir hale sokuyor ki kullanan bir daha kullanıp kendini profesyonel akademik fotoğrafçı sanıyor.
öğrenene kadar yemek tarifi paylaşma platformu zannettiğim uygulama.
ayrıca yeni smartphone almış birinin elinde, görmemişliğin sınırlarını zorlayan program.
teşhirin bir başka yolu.
son dönemde popüler olan paylaşımlar; evli olmayanlar için kendi fotoğraflarını #hijabstyle etiketiyle paylaşarak herkesin görmesini sağlamak.
evlilik aşamasında olanlar için gösterişli bir evlenme teklifi tertip ettirerek her anını fotoğraflayıp paylaşmak.
evliler için ise çeşit çeşit gösterişli sofralar kurup sunumlarını hatırı sayılır bir çoğunlukta olan takipçilerinin beğenisine sunmak.

(bkz:teşhir afettir)
ben sevdim burayı.
uygulamanın kamerası çok iyi, minimum batarya gücünde bile çalışıyor. bu özelliği çok iyi.
fakat çok hantal, fotoğraf editleme imkanı yok.sadece mobil kullanımına izin vermesi güzel ancak geliştirilememiş özellikleri de var. daha kullanışlı olmalı.
dudak büzen kızları takip etmediğiniz taktirde çok kaliteli sanatçılarıda içerisinde barındıran sosyal platform.
bende varım; http://instagram.com/pnragrsy
fotoğraf paylaşım sitesi. insanlar, adeta "ben buyum, böyle bir insanım" diyebilmek için burada farklı resimlerini paylaşmaktadır. facebook, twitter ve akabinde instagram. halbuki insanlar buraları belirli bir amaç için kullansa, belki de birçok insanın hidayete ermesine vesile olacak şeyler yapabilir. ama ne yazık ki sadece teşhir amaçlı kullanılmakta instagram. kolay değil, zihinler her gün biraz daha kirlenirken, hassasiyetler birer yok oluyor. belki bir soru zihinlerimizde yer etmeli. "normalleşmeden kastımız nedir?" diye kendimize defalarca sormalıyız.
(bkz:teşhir afettir)
dudağımı büküp, elimi çeneme koyup, gözümü kıstığım bir anda -yazar canımın sıkıldığı zamanlarda demeye çalışıyor- kendimi burayı gezerken buluyorum. bol bol kalp yapıyorum. fotonun üzerine iki kere tıklayınca kalp çıkıyor. twitter ve face'den kıstığım like tuşuna burada cömertçe dokunuyorum.
tuhaf kız fotoları, ben burdayım diyen insan fotoları, muazzam sofra fotoları görmek veya görmemek kullanıcının kontrolünde olan bir şey. hem böyle kullanıcıları takip edip hem şikayet etmek saçma. biz hiç şikayet ediyor muyuz. gayet hoş fotolar düşüyor ekranımıza.
sosyal medyalardan en gereksiz olanı.... bırakın o özel, değerli, güzel anlarınız sadece sizde kalsın. onları paylaşmayın...
kahve kitap ikilisi, saksılı çiçeklerin olduğu ev, ayakkabı, yemek, kombine edilmiş ve yatağın üzerine gelişi güzel serilmiş kıyafet vb fotoğraflarının bolca yüklendiği program. (*)