kemalist teyzeler – dertli sözlük
bu teyzeler ülkenin muhtelif yerlerine yayılmışlardır.birinci vazifeleri örtülü kızlara rahat vermemektir.otobüste,durakta,kütüphanede,avmde görev başındadırlar.kendilerini; üzerlerindeki düz tişört,capri ve boyundan çapraz çantalarıyla tanıyabilirsiniz.kalabalık gördüler mi,başlarlar hükümeti eleştirmeye.siz siz olun onları görünce oradan hızlıca uzaklaşın.
amca versiyonları da vardır. genelde otobüste bir bayan yada erkek hemcinsinin yanında oturma talebinde bulununca kaşlarını çatar, gözlerini belertir, cık cık etmeye başlar buda yetmezse söylenir de söylenir.
çözüm : onlar, yalana şahitlik etmeyen, faydasız boş bir şeyle karşılaştıkları zaman, vakar ve hoşgörü ile geçip gidenlerdir. (*)
kemalist görünümlü tasavvufçu teyzeler var bir de. böyle ilginç insanlarla hep pierre loti'de rastlıyorum.
facebookta denk geldiğim bir cümleyi hatırlatan başlık : " leopar desenli tayt giyen teyzeleri görmeden önce yaşama sevincim vardı"
kadıköy'de yapılan şu sosyal deneyde istisnasız tüm kemalist görünümlü teyzeler ekmek parası isteyen genci geri çevirip azarlamış, ilginç; (*)https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=cimudjysgsy
genelde benden kalayı yiyen teyzelerdir. bu tarz kimselerin yaşına başına bakarsanız aldanırsınız. zira yaşından kuvvet aldığı için daha da bir pervasızlardır. o yüzden acımayacaksınız bunlara. laf diyorsa lafı, eli kalkıyorsa yumruğu indirin. neticede her şey kısasa kısas, öyle değil mi?