kitap alışverişi yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar – dertli sözlük
kitap fuarlarına, iftara yakın markete giren insan gibi girmemek lazım. sahaflardan mümkün mertebe istifade etmek lazım. kitapyurdu.com sitesi, bence en az kitap fuarları kadar indirim sunuyor, değerlendirmek lazım. alınacak kitaplar listesi hazırlayıp, biraz da bekletmek lazım ki, gerçekten gerekli mi, okuyacak mıyım aldığım zaman diye karara varmak gerek. prensip olarak kitaplıkta belli oranın üzerinde okunmamış eser varsa yeni kitap almamak lazım. kitaplıkta bir ömür saklamak istemeyeceğiniz kitabı, mümkünse ödünç alıp, yoksa sahaftan alıp okuyup geri vermek iyi olur. kitabı aldıktan sonra üzerine bir tarih ve yer notu düşmek, yıllar sonra kitabı elinize aldığınızda ayrı bir keyif verebilir, bence esgeçmeyin.
alıntıbir zamanlar ekşi sözlük’te, orhan pamuk,elif şafak üzerine yüzlerce sayfa övgü, özgürlük kahramanı öyküsü, bu normal mi? ..sekiz on yıl öncesinden bahsediyorum, bir takım ‘isimler’ cilalanıyor, bir takım yazarlar ‘dünya yazarı’ diye takdim ediliyor. bir çeviri mafyası, kullanışlı yazarlarını hazırlıyor.. bir büyük yayınevi, tıpkı kripto fetö çetesi gibi, sosyal medyada gizlice örgütlenmiş; gençlerin beynini yıkıyor.. harekat planı bellidir; ermeni ve kürt meselesine uyumlu yazarlar baş tacı ediliyor, özgürlük şampiyonu yapılıyor, sosyal siteler yıkama yağlama istasyonları gibi.bir büyük yayınevi, bir büyük gazetenin kültür eki ve mesela ekşi sözlük gibi platformlar etrafında harıl harıl kripto, isimleri gizlenmiş onlarca akademisyen, öğrencilerini örgütlemiş, sosyal aleme sürmüşler, ellerine geçirdikleri wikipedi sözlüğünden radikal, milliyet kültür eklerine ve sosyal platformlara kadar her yerde, dünyadan henüz habersiz gençlerin beyinlerine "özgürlük barış özgürlük barış özgürlük barış" törpülüyorlar.bir çok yeteneksiz yazarı kitabevi satış reyonlarında, tanıtımlarda, radikal ve milliyet eklerinde öne çıkartmalar, tavlamalar, şöhret etmeler, önünü açmalar. kriter bellidir, ermeni ve kürt meselesinde imza verecek uysallıkta olması ve her röportajında ‘barış’tan söz edecek ve cumhuriyet değerlerini dalgaya alıp mutlaka küfür edecek tıynette olması.yazının tamamı: http://www.ilk-kursun.com/haber/273946/fetonun-kanli-darbesine-zemin-hazirlayan-bu-cokbilmisciler-nerede/
akıl ve kalb midesi, ruh ve vicdan mizanlarını düşünerek almak gerektir. akıl ve kalbin midesi bedenin midesinden daha hassas ve ruh ile vicdanın mizanları kuyumcu terazisinden daha naziktir.akıl ve kalb midesini zehirlemeyen, ruhun ve vicdanın nazik tellerini zedelemeyecek neşriyatlara nazarber olmak lazım. tekraren deriz: nasıl her libası giymek ahlaksızlık, her yemeği yemek akılsızlıktır. her neşriyatı (kitap,gazete,dergi) okumakta öyle zarardır, muzırdır.
kitap almaya niyetlendiniz ve aklınızda ne alacağınıza dair fikriniz yok, kitaplara bakarken karar veririm diyorsanız;- bir kitap çıkar çıkmaz çok satanlar listesinde yerini almışsa almayın. hiç bir ciddi çalışma ve kaliteli içerikli kitap çok satmaz. üzerinde 300.000 adet bilmem kaçıncı baskı gibi reklam ifadeleri varsa direkt aldığınız rafa geri koyun.- gazeteci olarak bilinen şahısların kitapları okuması zevksiz ve içeriği boş olur genelde.- kitap haricinde başka şeyler de satan mağaza zincirlerinden almayın. - türkçe roman, hikaye ve şiir kitabı okuyacaksanız en yenisi 70'li yıllarda yazılmış bir eser olsun. bu edebi türler dil devrimi meyvelerini vermeye başladığı yıllardan itibaren türkiye'de bitmiştir. zaten boş vaktin karaborsa olmaya başladığı günümüzde erbabınca kabul görmüş, temel eser statüsü almış eserler dururken, ne olduğu belli olmayan kitaplara zaman harcamaya değmez.- ilgi alanınız ve mesleğiniz farklı, ama o an tarih mi okumaya heveslendiniz? gerçek bir kitapsever de olsanız büyük ihtimalle tarih okumalarınız 3-5 kitabı geçmeyecektir. o halde kitap, yazar ve konu seçiminde çok titiz olunmalı ki hevesimiz varken maksimum fayda elde edelim. mesela ilber ortaylı'yı seviyor olabilirsiniz. ancak bazı kitaplarının aslı kendisiyle yapılmış röportajlardan müteşekkildir. kitabın ve yazarın ismine bakarak aldığınız böyle bir kitapta aradığınız ciddi çalışma ve düzeni bulamayabilirsiniz.- arapça islami ilimlere dair kitaplar alacaksanız öncelikli tercihiniz türk yayınevlerinin baskıları olsun. meşhur kitapların türkiye basımları genelde bulunur. hem daha ucuz hem de hata oranı arap baskılarına göre daha az olur.- üsküdar doğancılar parkının yanında, sebil yayınevi'nin karşısındaki hanın girişinde kitapçı ömer abi'ye bi uğrayın(hezarfen kitabevi, ömer furkan tepe)yine de kitap almadan önce araştırmak, ne alacağını bilerek almak en iyisidir. alıp da okumadığınız kitaplar yüzünden gerçekten okuyacağınız bir kitap gördüğünüzde okumadıklarınız aklınıza gelir ve almaya çekinebilirsiniz. bu döngü böyle sürer gider. kitabı elinize almadan önce bulabilirseniz pdf-e-kitap formatına bir göz gezdirin derim. şu anda on binlerce kitabın pdf'i internette mevcut.