seçimin faturasını saadet partisine kesmek – dertli sözlük
hdp'ye giden oylar sp'den gitmedi; ak parti'den gitti. saadet'in bütün oyları ak parti'ye verilse dahi yine de koalisyon olacaktı. bütün türkiye genelinde sp'nin oyu %2 civarında ve hepsi ak parti'ye verilse yine vekil sayısı değişmeyecekti. kibrinizi ve tekfirlerinizi içinize atın; nerede hata yaptik sorusuna yoğunlaşın. sakin olun, hiçbir şey bitmiş değil. ak parti 'lık koca bir kütle, yine seçimden önceki hatayı yapıp bizimle enerjinizi tüketmeyin. ötekileştirmeyin, dışlamayın, sakin olun. düşünmeniz gereken yerde hakaret dili ile bir yere varamazsınız. siz şimdi ak parti içindeki gemiyi terk etmeye hazırlanan farelere yoğunlaşın derim ben.allah kolaylık versin. vesselamm mustafa uzun
elbet seçimin bir faturası olacak, faturada da madde madde herkesin payına düşen yazacaktır, herbirimiz birey birey, topluluk topluluk, cemaat cemaat, parti parti ve ülkece şapkalarımızı önümüzde koyup bu faturadan çıkarılacak dersi, ödemenin nasıl yapılacağını düşünmeli.ne yapılmasını istiyorlar acaba, saadet'in payına düşen fatura emine ülker tarhan'a mı gönderilsin?
seçimin faturasını kesen kişi önemli burada. mesela saadet partisi seçimin faturasını kendine kesmez. başkası ona keser. o da başkasına keser. suçlu hep başkasıdır.ama asıl suçlu seçmendir tabi ki.