black mirror – dertli sözlük
i̇ngiliz yapımı kısa ama etkileyici ve vurucu bir dizi. klasik dizi anlayışının biraz dışında kalıyor. her biri farklı yazar, yönetmen ve oyunculara sahip. bölümlerin süreleri bile farklı. dizinin konusu ise hayatımızı kolaylaştırması beklenen teknolojinin ve internetin, bizi nasıl avucuna aldığı ve sosyal yaşantımızı nasıl da alt üst ettiği.(bkz:şiddetle tavsiye etmek)(bkz:sistem eleştirisi)
her bölümünde farklı konuların işlendiği güzel bir dizidir.şuana kadar 7 bölüm yayınlanmıştır.
teknik bilgiler zaten yukarıda verilmiş o yüzden ben bu konuda bir şey söylemeyeceğim.diğer taraftan dizi diğer yabancı diziler gibi cinsellik, alkol, uyuşturucu, cinsellik, alkol, uyuşturucu döngüsünde dönerek insanların ilgisini çekmekten öte bir mesaj iletme kaygısı taşıyor.şiddetle izlemenizi tavsiye ederim. lakin şunu da belirtmek isterim ki insanlığın temel gereksinimlerinden biri olan cinsellik de gerçekçi bakış açısı taşıyan bu dizide neredeyse her bölümde uzun sahnelerle yer buluyor. bilginiz olsun.
izlerken olur olmaz çıkıveren müstehcen sahneleri nedeniyle beğenmediğim dizi. yani böyle bir diziyi şişirip şişirip öneriyorsunuz ya, sizin adınıza utanıyorum. içeriği ne kadar sağlam olursa olsun bir müslümana dizi/film önerirken müslüman ahlakını zedeleyecek bir öneri olmamasına dikkat edilmelidir. ben önerilen şeyin içeriğine göre önereni sorgularım.