instagram kızı – dertli sözlük
papatya, ayakkabı, saat ,kahve, kitap, dudak büzülmüş fotoğraf ile olunabilecek bir şey. bir de bilgilerinize unf= unf yazdığınızda görevinizi başarıyla tamamlamış oluyorsunuz.
(bkz:blacknurse)burada kötülediğime bakmayın ben de bir instagram kızıyım. her ne kadar dudağımı büzmesem de çiçek, böcek fotoğrafı paylaşıyorum. onu da itiraf etmiş olayım :)
bazılarının haddını fazla aştığı ve atılan resimler ile sınırı fazla zorladığı bir alan :)
bazıları zamanla influencer a dönüşür.

ama ben bu işin sinsi bir plan olduğunu düşünüyorum. özellikle başörtüsü takanlardan bahsediyorum.
bazıları birden tanınır hale getiriliyor. markalar reklam yapmak için onları kullanıyor. başörtüsünden ayakkabısına kadar paylaştıkları fotoğraflarda giydiklerini etiketliyorlar. etiketlemez iseler yorumlarda kendilerine mutlaka soruluyor.

tabi bu sorular ve aşinalıklarla markalara büyük kazanç sağlıyorlar. kendilerine de tabi...

öyle bir kişi tarafından kurulmuş butik markalarından ibaret değil reklamları. bunların yanında zara, decathlon, bershka ve pull and bear gibi markalar da var.

başta çok masum gibi görünse de söz konusu kişiler tanındıkça kıyafetlerde değişimler görüyoruz. yani zara'nın herhangi bir mankeninin kafasına başörtüsü takılıvermiş gibi.


başörtüsü, tesettür gibi farzlar da bunların nezdinde sadece ''bak bende senin gibiyim tatlı kız!'' imajı veriyor.

belki kendileri de farkında değil bu işin. sonuçta bir tür şöhret dalgasına kapılmışlar ama ne kadar çok kişiyi etkilediklerinin farkında olmalılar. allah şuur versin ama bu işi planlayanların amacı çok açık.

allah basiret versin demekten başka elimden bir şey gelmiyor ne yazık ki.
bu iş sosyal medyada açılan bir kazanç kapısından çok daha fazlası...
lügatte instagirl şeklinde geçer. kendisini meta' olarak gösterdikten sonra meta' muamelesi görmesine şaşıran insan... en çok hanımların bundan şikayetçi olması gerekirken bizlerin laf etmesi de ayrıca garip.