depresyondan çıkmak isteyenlere tavsiyeler – dertli sözlük
ukde: kaçak çay

depresyondan çıkmak için saçınızın rengi ve şekliyle oynamayın. yeni halini beğenmezseniz depresyondan çıkayım derken öz güvenden olursunuz.
ilk başta sizi o depresyona sokan insanlardan kurtulmak daha sonra da bunu kutlamak. şiddet harici her türlü kurtulma işlemi geçerlidir. :)
önce temiz bir abdest alın kur'an okuyun. sonra açın haber kanallarını sizin derdiniz oradakiler kadar mühim mi diye bir düşünün eğer daha mühimse allah yardımcınız olsun ama eğer değilse halinize şükredin. artık depresyonda değilsiniz.
önce incendies'i izle sonra bir dur, bir düşün ben niye depresyondaydım diye. o zamana kadar çoktan dert diye kafana taktığım şeyi unutmuş olursun zaten..
açıkcası şu sıralar her türlüsünü denediğim ama faydasını görmediğim tavsiyelerdir. sırasıyla tüm islami şeyleri denememe rağmen mutamain de olamadım:- kalpler ancak allah'ı anmakla huzur bulur ayetine mutabık kalıp kur'an ve meali okundu, tefsirlerine bakıldı.- sevdiğim değer verdiğim zaatların netteki videoları izlendi- dostlarla vakit geçirildi- sırdaşlarımdan biri olan nargileyle uzun içimler denendi- anne aranılıp sesi duyuldı, hali hatrı soruldu. - namazdan sonra uzun dualar edildiama gelgelelim kalbim hala buruk. i̇çimde bir öküz oturmuş durumda. nedenini de bilmiyorum. i̇şin garibi bu ruh hali bana kötü şeyler yaptıracak gibi geliyor. geçmişte üstesinden geldiğim imtihanları tekrar olmak için aday listesine adımı yazdırmakla- yazdırmamak arasındayım. birinin hakkına mı girdim rabb'ime bir kusur edip onu üzdüm (teşbihte hata olmaz) mü bilmiyorum. rabb'im beni sevmekten vazgeçme, ne olur!
biliyorum depresyondayken parmağınızı bile kıpırdatacak haliniz olmaz ama depresyondan çıkmak istiyorsanız günde bir saat spor yapın ve spor yapsanız da yapmasanız da hergün mutlaka duş alın. bunlar tabi doktorun yerini tutmaz. mutlaka bir uzman psikiyatriste gidin ve size verilen antidepresanı düzenli bir şekilde kullanın. hemen düzelme beklemeyin. tamamen düzelmeniz 2 3 ay gibi bir süre sürebilir. o yüzden ilaç kullanımını aksatmadan devam ettirin.tabi diğer bir ihtimalle bipolar bozukluk gibi bir hastalığa sahipseniz depresyondan çıkayım derken antidepresanlar sizi maniye sokabilir. o yüzden uzman hekime gitmeniz bu yüzden çok önemlidir.bir de burada oturup kuran oku, maneviyatını düzelt gibi şeylerle ahkam kesenlere de bir çift lafım var. siz susuzluktan ölmek üzere olan birisinin kuran okuyarak, ya da maneviyattan bahsederek onun susuzluğunu giderebilir misiniz? tabi ki gideremezsiniz.bu da onun gibi bişey o yüzden bunun maneviyatla filan alakası yok. bir insan nasıl şeker tansiyon vb hastalıklar nüksediyorsa. aynı şekilde depresyon da beynin bir hastalığıdır. beyin de hastalanır.