youtuber – dertli sözlük
yaşam alanları youtube olan, minimum bir adet kamera, internet, bilgisayar, ve kulaklıklı mikrofon özelliklerine sahip canlıların genel adı.
günümüzde neredeyse bir meslek haline gelen bu iş büyük ölçüde ergenler ya da ilk ve orta okul (ya da ilköğretim mi deniyor şuan bilmiyorum) çağındaki insanların hayali denebilir. (*)
faydalı olanları şöyle dursun, milyonlarca oyun videosu, makyaj videosu gereksiz bilgi videosu ve daha nicelerini çeken insanlar var, onlar işte youtuber. şimdi gidip video çekeyim, beğenmeyi unutmayın!
kapitalizmin neticesi böyle sanatsız, hayatsız, bayat, fabrikasyon insan modeli oluşması gayet normal.
2000 sonrası nesil için çok çok ciddi bir tehlike. youtube da videolar yapıp para kazanan büyüklere özenen çoçuklar ailelerinden gizli olarak kanal açmakta, videolar çekmekte, videolara küfürlü yorum yazmakta. youtube arama kısmına ilk videom yazıp ne demek istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz.
youtubeda çokça video yayınlayıp takipçi kazanan kişi. lüzumsuz, gereksiz alt zeka seviyesine hitap eden kişiler. luk hakkını yememek gereken bir kesim var mesela ... şu an aklıma gelmese de var, vardır, var olmalıdır yada bu bir varsayımdır.
zevzeklik. şuursuzca ; "kanalıma abone olun", "hatırlaticiyi açın", "çok önemli", gibi cümle yapılarını sıkça kullanan kendilerini pazarlayan meslek gurubu. kendilerini izleyen bireylerin karakterlerine ve akıllarına saygı duymayan karaktersiz meslek gurubu. (bkz:zevzek) (bkz:çenesinin bağı düşmüş)
öğrencilerime büyüyünce ne olmak istersiniz diye sorduğumda bir çoğunun olmak istediği meslek(!)
youtuber günümüzde bir meslek olarak sayılmaya başlanmış, modern zamanın; insanları boşluk ve hiçlik hissi ile sarıp sarmaladığı sosyal medya ve videoların araçılığı ile çaba sarf etmeden para kazandıran, para kazanmak için türlü türlü rezillikler, ahlaksızlıkların desteklendiği kişilerin yaptığı sözde iş. (kaliteli içerik üretenleri tenzih ederim.)