31 ekim 2019 kağıthane öğrenci yurdu yıkımı – dertli sözlük
istanbul'da süleymancılar'a ait bir öğrenci yurdu kaçak ve riskli bina olduğu gerekçesiyle sabahın erken saatlerinde polis gözetiminde yıkılmış. binadaki öğrenci ve personelin direnmesi sonucu da bir kısım olaylar çıkmış.

https://t24.com.tr/haber/kagithane-de-dernek-yurdunun-yikimina-tekbirli-protesto,846179

son zamanlarda alevlenen süleymancıların akp ile olan çekişmesinde arttık yeni bir devreye girildiğinin göstergesi; ileride bu sürtüşme daha da şiddetlenecek gibi. cemaat müntesipleri heralde bundan sonra elinden geleni ardına koymaz

yani;
1. diyanet'in cuma namazlarını önceden olduğu gibi protesto etmeye başlamak.
2. seçim dönemleri sığındıkları chp-ip ittifakından meded beklemek
3. yurtlarında bol bol propaganda yapmak.

twitterda'da bu yıkımı eleştiren hesaplar var, hatta gündem bile oldu;

https://twitter.com/farukerenadana/status/1189834529021792257

ben şahsen daha kime oy verdiğini bile açıklama cesaretini gösteremeyen bu cemaatin yıkım kararı çıktıktan sonra polise direnmesini şov olarak görüyorum. yine masum çocuklar büyük ağababalarının maşası olarak kullanılıyor. erdoğan bu insanlar kuran'ı kerim'i rahatça okuyup hayatlarına tatbik edebilsinler diye defalarca hem siyasi kariyerini hem de hayatını riske attı. bu beyefendiler yıllardır devletin bütün imkanlarından faydalanmışlar, liderleri defalarca milletvekili olmuş, avrupa konseyinde , nato başkanlığında üyelik yapmış insanlar. şimdi çıkıp masum edebiyatı yapacaklar. akıl karı değil.
kaçak yapılan binanın depreme dayanıksız olması hasebiyle yıkılması işlemidir. gel gör ki içinde ikamet edenler goygoycu. bırakın altında kalsınlar. cahil herifler.
cemaatin akp milletvekili açıklamalar yapmış;

https://www.independentturkish.com/node/88666/haber/ak-partinin-sleymanc-milletvekili-cemaatini-sert-szlerle-eletirdi

bu kadar tezviratı müslümanım diyen adamlar ne cesaretle yayabiliyorlar anlamak mümkün değil. adamların binası kaçak, yurdun yanındaki arsa adamlara yeni yurt ve cami inşaatı için verilmiş, adamlar inşaata başlamış, talebelerini oraya yerleştirmiş. belediye önceden yıkacağız diye haber vermesine rağmen çürük binaya öğrencileri doldurup şov yapmışlar. pes doğrusu. daha önce bu zatların bu tarz şeylerini etraftan duyduk ama cemaat içinden böyle bir ses çıkması çok manidar. iki ihtimal var. ya bunların içine 17/25'ten sonra çokça fetöcü sızdı, belki de bu zatın işaret ettiği gibi yönetime geldiler, kasdi olarak yapıyorlar.

ikinci ihtimal de bazı cemaat müntesipleri iktidar/para/makam hırsı dolayısıyla hükümete gözdağı vermeye kamuoyu oluşturmaya çalışıyorlar ve şu an bir cemaat içi liderlik çekişmesi var. çok yazık.

----------------------------

en çarpıcı bilgiyi paylaşayım; süleymanlı cemaatimizin ve bazı idarecileri bu binanın çürük olduklarını bildikleri için ve ne kadar uzatırsa uzatsınlar, eninde sonunda mahkeme kararıyla yıkılacağını çok iyi bildikleri için, yıkılan binanın yan parselinde yeni̇ bi̇r yurt inşa ediyorlar. yeni yapı olarak yapıyorlar. ve şu anda faal, orası da hazine arazisiydi, belediye, devlet diğer bina kesinkes yıkılacağı için, bu araziyi satın almanız için kolaylık sağlıyor ve yeni yurt binasının yapılması, açılması için her türlü kolaylığı sağlayıp, tüm izinleri veriyor. mescid yıkmak, cami, kurs yıkmak isteyen bir zihniyet bu kadar kolaylığı sağlar mı? hemen yan parselinde buna izin verir mi? bu kadar hakikatlerin ters yüz edilmesi hangi saiklerle yapılmaktadır? bütün gerçekleri cemaatimizin tabanından saklandığı gibi, yanlış şekilde tahrik, kin, nefret tohumları ekilmektedir. bunun vebali size yeter de artar.

yer bizim değil, binamız 40 yıllık olup teknik ömrünü tamamlamış, çürük olduğuna dair her türlü kesin rapor var. dahası bütün talebelerimizi, yeni ve sağlam yaptığınız binaya taşımış ve oraya kaydetmiştiniz. zaten cemaatimizin bazı idarecileri binanın yıkılacağını çok iyi bilmekte olup, sırf uzatıp, zorluk çıkartmak, cemaatin içinde kendilerine hedef alan kötü algıyı değiştirmek cemaat gündemini kaydırmak niyetiyle cemaatimizin halis, temiz, nezih tabanını mücadele girişimine sokmuştur. kolonlarda demirden eser kalmamış. her yer korozyona uğramış.

talebelerimizin bu binada bulunmasının, aman bir şey olursa ne yaparız kaygısı, endişesi olacağına, sağlam binadan, çürük binaya talebeleri taşıyıp olay, provakasyon, tahriklere sebep olunmuştur. normalde binayı vakfın yıkması gerekirken, tüm hukuksal süreçleri uzatmak için büyük bir efor sarf edilmiştir. yan parselde kolaylık sağlanıp hem alınmasına, hem yeni yurt yapılmasına, hem de açılmasına kolaylık sağlayan, izin veren belediyeye teşekkür edileceğine, sırf hükümete karşı cemaat içinde aleyhte bir algı, kara propaganda yapmak için algı operasyonu yapılmaktadır.

denizolgun, belediye başkanı öztekin’in ağzından yıkım gününü şöyle anlattı: gece 04:30’da biz yıkmadık yıkım emrini tebliğ ettik. vakıf yöneticilerine gece de gideceğimizi söyledik. en son gece 01:30’da konuştuk, geliyoruz dedik. yıkımdan 2 gün öncede haber verdik, yıkmaya geleceğiz, boşaltın tahliye edin. bütün bu bilgileri vermemize rağmen tedbir almadılar, tahliye etmediler hatta bilakis talebeler yığıp zorluk çıkarıp, cebir kullanmaya bizleri mecbur bıraktılar. normalde yapının sahibi yapıyı yıkmalı, onlar yıkmıyor, tahliye etleri lazım, etmiyorlar.

----------------------------