sözlük yazarlarının 2020 tahminleri – dertli sözlük
her ne kadar ekonomistler ve iş adamları olumlu öngörüler ortaya koysada ben pek olumlu bir düşünce içerisinde değilim. ama i̇nşallah onların öngörülerine yakın şeyler gerçekleşir.
bunun dışında evlenmek, minimum dilek tutma ve benzeri şeyler için 02.02.2020 tarihi önemli olacak diye düşünüyorum. bu tarih içinde ise özellikle gece 02:02 saati ve akşam 20:20 saatleride hayatı saçmalık tatında yaşayanlar için bekliyor olacak. şu an için öngörülerim bu kadar. oldukça editlerim. :)
daha çok kadın ölümü gerçekleşecektir.daha çok yuvaya kara haber düşecektir.kadına şiddet artacaktır. çocuk ve gençlerimizin eğitim başarıları daha da aşağıya düşecektir.tiktoklar, youtube videoları daha fazla artacak, bilimsel ve sporsal faaliyetler yine hak ettiği değeri almayacaktır.yine kimse hayallerini gerçekleştiremeyecektir.çoğunluk yine istemediği işlerde çalışacaktır.borçlar, geçim derdi, enflasyon yüzünden insanlar mutsuz ve huzursuz olacaktır. tüm bunlar olurken ise dünyadaki tüm insanlar bu yanlışları sadece klavye başından kınayacak ve yine hiç kimse hiç bir şey yapmamaya sonuna kadar inatla devam edecektir.karamsar olmak istemem ama dünya daha kolay, yaşanılıp gidilecek bir ekim tarlasıyken bu dünyayı bu kadar zor hale biz insanlar getirdik... inşaallah bu sene geçen senelerden daha güzel olur, diyerekten iyi temennilerimi iletiyorum.
uzun olacağı için editlemek yerine yeni entry yazayım dedim. bu yılın akıllı süpürgelerin senesi olacağı kanaatindeyim. 50+ teyzeler günlerde bunlarla hava atar olmuş. onların akıllarına sokan kişiler ise gelinleri. hatta birinin gelini "ben çocukla mı uğraşayım süpürge mi yapayım? tabi ki alacağım demiş." teyzelerde "biz sizi büyütürken neler yapardık?"demek yerine gelini haklı bulmuş. böyle bir olay duyunca internette araştırma yaptım. memnun olmayan yok neredeyse. biri bayiliğini veriyorum dese şu an hazır 4-5 müşterim var. :) yedek parça ve servis bakımına da girersek güzel iş ama genelde markalar internet satışını tercih ediyor. onlarda haklı ne diyeyim? hayırlısı. :)

edit: şu meşhur indirim günlerinde en çok satan şeylerden biriymiş bu robot.
tahminde bulunmayarak öngörülemeyecek bir yıl olacağını öngörmüşüm. yine kendimi tebrik ediyorum. :)