rang-e khoda – dertli sözlük
1999 yapımı bir majid majidi filmi. film çevresini sadece dokunarak ve duyarak anlamaya çalışan görme engelli küçük bir çocuk muhammed'in dünyasını anlatır. görme engelliler ile ilgili çekilmiş en iyi filmlerde biridir.

ayrıca bir iran filmi olmasına rağmen abd'de gişe rekorları kırmıştır.
allah'ı bulana kadar ellerimle her yere dokunacağım ve bulduğumda kalbimin bütün sırları dahil herşeyi anlatacağım... (the color of paradise)
mohsen namjoo'nun film şarkısı ve klibi hem güzel hem de film hakkında fikir veriyor.

http://fizy.com/#s/1q02vl
colour paradise .aslında tanrının boyası anlamına geldiğini okumuştum. majid majidi filmlerinden.izlenilmesini şiddetle tavsiye ettiğim bir film .görme engelli bir çocuğun etrafında gelişen bir takım olaylar anlatılmaktadır.
izlenmesi gereken bir yapım. engelli bir çocuk üzerinden güzel bir film çekilmiş. bizim elimizde onca konu, imkan, ekipman var fakat ortada adam gibi bir film yok! tek olay film çekmek değil, asıl olay yüreğini ve samimiyetini ortaya koyup iyi birşeyler yapmak.
nasıl da ağlatır bu samimi gözyaşları insanı. allah'ı görünce içindeki tüm derdi anlatma hissi...

(http://www.youtube.com/watch?v=4waekczshmy)
hayatımda izlediğim samimiyeti en güzel şekilde yansıtan filmlerdendi. bir diğeri için (bkz:tonari no totono) bir de kör bir çocuğu konu alan bir filmin ismi neden "allah'ın rengi-boyası" olur düşünmeden edemedim.-- spoiler --öğrendiği görme engelli alfabe ile dokunduğu ve duyduğu her şeyi yazı diliyle anlamaya çalışan muhammedi film boyunca izledik. lakin bunun onun allah'ı arayışı olduğunu çok sonra farkettim. filmin rengi değişti.-- spoiler --