mehmet görmez – dertli sözlük
diyanet işleri yeni başkanı. hadis profesörü. alim. mehmet hatipoğlu hocanın asistanlarından.
diyanete yeni bir heyecan kazandıran adam... güzel işler yaptı, yapmaya devam ediyor... ayrıca, baba dostu...
mabetsiz şehirlerle ilgili uyarmıştır: (http://www.yeniasya.com.tr/haber_detay2.asp?id=48302)
--- alıntı ---
halkın yüzde 25'inin köylerde, yüzde 75'inin şehirlerde yaşadığına dikkati çeken görmez, "peki, 85 bin camimizin dağılımı nasıl? tam tersi, camilerin yüzde 75'i köylerde, yüzde 25'i şehirlerde. i̇nsanımızın dağılımına göre bir cami yapılanmamız yok" diye konuştu.
--- alıntı ---
birleşmiş miletler'in "ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesinde din görevlilerinin katkısının sağlanması" konulu projesinin imza töreninde birleşmiş miletlere şöyle seslenmiştir:
"bm başta olmak üzere bütün uluslararası kuruluşlar, bütün insani kuruluşlar, hatta benim de başında bulunduğum kurum dahil olmak üzere toplumlara din ve ahlak öğretmekle yükümlü olan bütün kuruluşlar bugün meşruiyet krizi yaşıyor. ben öncelikle bm temsilcimiz marifetiyle buradan onlara sesleniyorum: kadına karşı şiddetle uğraşacağınıza önce insanlığa karşı cinayetleri önleyin. insanlığa karşı cinayetleri önleyemeyen kurumlar, kuruluşlar toplumların kadına karşı şiddeti, insan haklarını, aile içi şiddeti ve benzeri konuları nasıl önleyecekler.
ben dün bir karar aldım. dostumuz (bm temsilcisi hugue) kusura bakmasın. biz 2010 yılından itibaren bu projeye destek veriyoruz. bundan sonraki kısmında en azından diyanet i̇şleri başkanlığı'nı ilgilendiren kısmında bm'nin bir kuruşunu harcamayacağım. kabul etmiyorum o parayı. o parayı insanlığa karşı işlenen büyük suçları ve cinayetleri önlemeye kullansın. bizim kadına karşı şiddeti, insana karşı şefkati ve merhameti toplumumuza,
milletlerimize anlatacak kadar hem imanımız, hem maneviyatımız,hem de maddiyatımız var."
devlet ricalindeki en saygın adamlardan birisi...

tarih 25 ocak.. daha cemaat ve hükümet arası bu derekeye inmemiş..

"yüzyılın i̇slam kültür hizmeti onur ve hizmet ödülleri" kapsamında başbakan bir konuşma yapıyor. birinci muhatabı, karşısındaki kişiler ilim ve kültür hizmetkarları. güzel şeyler olmuş onllar dile getiriliyor. başbakan birden konuyu isim vermeden fethullah gülen'e getiriyor. konuştuğu şeyler bir yana, çok açık bir biçimde bir ilim toplantısını siyasetine alet ediyor. fethullah gülen'e giden her laftan sonra alkışlar yükseliyor. ön safı görüyoruz, bir kaç kişi var bu işe bulaşmayan. başbakanın tam karşısında mehmet görmez'de beyaz cübbesiyle istikameti temsil ediyor.

(http://yenisafak.com.tr/video-galeri/bu-medeniyet-ici-bos-alim-musveddelerini-reddetmistir/13072)
diyanete yeni bir soluk getiren canlandıran uyandıran dertli insan. her konuşmasını dinldiğimde ufuk katar tıpkı (gbkzl: : akmet davutoğlu) gibi. ailemin üç bireyi diyanette çalışıyor. onların dediiğine göre mehmet görmez'le birlikte yeni türkiye'nin yeni diyanet'i doğmuş. duacısıyız vesselam