tkp – dertli sözlük
i̇stiklal caddesinde gezdiğinizde görürsünüz; ellerinde dergileri gözünüze sokacak açıda dik tutarlar ve suratları asıktır.
güya mağrur devrimci duruşudur o. fakat kadrajı hafif aşağı kaydırdığınızda "kahrolsun amerika" diye bağıran gencin, levis kot ve converse pantolonla bu eylemi gerçekleştirdiğini görürsünüz. işte bu tür örgütlenmelerde silah ve hedef anlatılmadan tetik ve namlu gösterilir. gerisi koy verilir. onlarda lipton ice tea içip, converseleri ile bize devrim aşılamaya çalışırlar. samimiyetlerinden şüphem yok, bizim toprağın çocukları bunlar illaki samimiyet vardır. ama ideolojilerinin çürümüşlüğü ve o çürümüşlükte kullanıldıklarında da şüphem yok.
hasılı kelam, bu tür örgütlerde ergen bireyler toplum içerisinde kendilerinde gördükleri eksiklik dolayısı ile kanıtlama güdüsüne girerler. ve bunlar elma ağacında elma gibidirler, o an kim koparırsa o yer. anne ve babalarımızın "sağlıklı çevre şart" lafı altında bu çevre yatar. o çocuk ya kabeye yönelir, ya da nefsine. bazen bir arkadaşının "yürü gidelim filan bara. nasılsa 18 e girdik" lafı ile lümpen gelecek te bekliyor olabilir.
ergen işte, tkp'nin beslenme damarı.
duvarlara garip bir ilgisi olan parti.oturduğum ilçede her duvara slogan yazmışlar maşallah(!).belki icraat yapsalar başka yönde daha iyi olacak durumları.