yazarların kaynaşamaması – dertli sözlük
bir yılı geçgin süredir yazar olarak bulunmaktayım. ancak dostlarınız butonunda hala hiç dostunuz yok yazmaktadır. belki tarafımdan belki de yazarlardan da kaynaklanan sebeplerden -ki ben çok fazla sebep göremiyorum- bi türlü kaynaşma ortamı olmamıştır. herkes birbirine yabancı gibi bakıyor. başlık açılıyor altına yorum yapılıyor. bence sözlük ruhu böyle olmamalı. evet her birimiz farklı şehirlerden klavyelerin başına geçip bir şeyler yazıyor olabiliriz ama bu denli yazarların birbirlerine karşı soğuk olması, benimsenmeyişi beni rahatsız etti nedense. bir etkinlik planlanıp yazarlar toplansa güzel bişey olur sanırım kanaatimce.
bu sözlükte çok belirgin bir şekilde farkedilen durum. zirve bağlığı açtım, zirve takvimine de ekledim hiç tepki yok. ne asosyal, atraksiyon sevmeyen insanlarsınız arkadaş ya. çok sıkılıyorum sizden bazen.(*)
kaynaşmak işteş bir fiil olarak alındığında eylemde iki tarafı bulunan ve bu tarafların öncelikle ferdan ferda kaynaması gerektiğinden ancak yazarların bireysel kaynamaması ile açıklanabilecek, zamana müncer olduğu için de çok dert edilmemesi gereken süreç.
annesinin sözünü tutan yazarlardır dertli sözlük yazarları. dolayısıyla tanımadıkları insanlarla konuşmazlar bundan kaynaklanıyor olabilir. ama kaynaşamayan yazarların genç gönüllülük kurumuyla tanışmamış olma olasılıkları yüksektir. genç gönüllü yazarlar kaynaşmıştır çoktan.
(bkz:gencgonulluyuz.biz)
herkesin annesinin sözü kıymetli olduğuna göre, burda bulunan herkes de yazar olduğuna göre herkes annesini dinlesin ve kimse kimseyle görüşmesin. çünkü burası dertli sözlük. ama genç gönüllüyüz e giderseniz orda herkesi zaten tanırsınız annenizde görüşmenize izin verir. bu düşünceye katılmıyorum. orda da zamanınında kimseyi tanımıyordunuz neden annenizin sözünü dinlemediniz? burda yazarken farklı genç gönüllü de farklı mı sanki yazarlar? genç gönüllüyüz ün ne farkı var dertli sözlükten? sözlüktekiler tanışılmaya değer değil ama genç gönüllüyüz dekilerle daha farklıdır onlarla kaynaşabilirsin. böyle bir ayrım yapmaya hakkınız yok. herkes hür iradesiyle ne yapacağına kendi karar verir. o zaman genç gönüllü yazarlar kaynaşadursun biz burdan soğukluğumuzu koruruz ebediyen.
burası dertli sözlüktür. kaynaşmak isteyen kaynaşır. i̇stemeyen kaynaşmaz. i̇nsaf sahibi yazarlar da siz kaynaşmak istediniz de formulacı otomobilini üstünüze mi sürdü? diye sorar. gençgönüllüyüz biz bir forumdur. burası bir sözlüktür. dolayısıyla forumlarda kaynaşmak sözlüklerde kaynaşmaktan daha kolaydır. hele bu forum genç gönüllü faaliyetlerin yapıldığı bir forumsa. sözlükte mahlastan seçmece yapmak zor iştir. karpuz seçmek kadar zor iştir. (*)
(bkz:gelin tanış olalım)
bir tarafta kaynaşmak isteyen yenilikçi kesim, bir tarafta ağırlığını ortaya koyan muhafazakar kesim.
tekrar söylüyorum ayrım yapmak çok yanlış. belki de genç gönüllüyüz de bulunanlardan daha kıymet vereceğiniz arkadaşlar var burda ama tabiki sanal ortam yaklaşmayalım kimin ne olacağı belli olmaz. elbette güvenmek zor zanaat bunu kendimden de çok iyi biliyorum. kızdığım nokta ayrım yapılmasıdır tekrar belirteyim. ayrıca formulacı otomobilini üstümüze de sürse bu iyi bişeydir. (*) dilerim bundan yıllar sonra tanışmış olur ve bu yazdıklarımızı hep birlikte gülümseyerek anarız.
formulacı için geçerli olmayan bir genellemedir. formulacı bundan aylar aylar önce lacivertle tanışmış ve hatta neredeyse yüz yüze görüşecek kıvama gelmiştir ama nasip olmamıştır. ve bu kaynaşma gençgönüllülük etiketlerinden habersiz gerçekleşmiştir. (*) (*)