hanımların dışarı çıkarken parfüm kullanması – dertli sözlük
dinimizce caiz olmamasına rağmen malesef tesettürlü hanımlar arasında dahi yaygın olan alışkanlık.
parfüm yerine alternatif olarak güzel ve dikkat çekici kokusu olan el kremi, alkolsüz esans..vb kullanarak günaha girmediklerini iddia eden hanımlar da var.. dikkat çekici bir kokuyu üzerinde taşıyan her hanım adımlarını günahla beraber atmış olur..
abartılmaması gereken bir durumdur. evet şeytanın ekmeğine yağ sürmektedir bu eylem, lakin şu çağda şeytanın ekmeği yağlama olmuştur. zihniyeti, bakış açısını değiştirmedikten sonra, aynı zihniyetin ürünlerini eleştirmek yersiz bir tutumdur.
bu başlığı gören bir çok insan garanti ne yapalım onu da mı kullanmayalım diyordur... küçük şeylere dikkat etmeye etmeye körleşti yürekler... uyarmak gerek ama bu bile böyle bir zamanda imkansızlaştırılıyor.
(bkz:erkeklerin dışarı çıkarken parfüm kullanması)

kadınlar da güzel kokuyu seviyor. kadınlar da bir erkek parfümünden etkilenebiliyor. kadınlar da insan. onların da nefsi var. peki niye kimse erkeklerin dışarı çıkarken parfüm kullanmasını sorgulamıyor acaba?

kadınları birçok konuda eleştiren erkekler genelde öncelikle kendileri dikkat etmedikleri şeyler konusunda eleştirir. bu da onlardan biri.

ama sanırım kokuya bağlı değişir gibi bunun hükmü. çekici olması, dikkat çekici olması, bulunduğunuz ortamda oda kokusu görevi görmeniz falan kesinlikle hoş değil. her iki cins için de üstelik.
ama hafif, temiz bir koku fazla sıkıntı olmayabilir insanlar dibinize girmeden kokuyu almadığı takdirde gibi geliyor bana.