nureddin yıldız – dertli sözlük
fetva meclisi sitesinde epey fıkhi soruya cevap vermiş hocadır: (http://www.fetvameclisi.com) genelde özet cevaplar verir ama "kimden fetva soracağız, kime güveneceğiz?" başlıklı bir soruya verdiği uzun cevabı çok beğenmişimdir. kafamı rahat ettiren hocadır. allah razı olsun.
dünya alimler birliği'nin arasına giren ilk tük alimlerdendir. kuricilarından olduğu sosyal doku derneği'nin dergisi genç doku'da yazıları ve fetva meclisi'nde cevap verdiği fetvalar bulunmaktadır. en sevdiğ alimlerdendir.
üzerinde pazarlıklar yapılmış, tavizler verilmiş bir imanı kıyamet günü allah'ın önüne kim koyabilir?
diye soran, değerli hocamız.
harama gülmekte haramdır!
dedi ve işte o an aklımdan onlarca kare geçti, televizyondan,sinemadan, sokaktan, sınıftan,internet sitelerinden ,karikatürlerden...tamam birçok şeyden uzak duruyoruz belki ama sonra başka birileri çıkıp uzak durduğumuz haramları yapınca, deyince nasılda sırıtıyoruz hatta kahkaha atıyoruz hiçte farkında olmadan..diye düşündüm ve üzüldüm..birdaha gülmeyeceğim..bile diyemedim bari bide yalan haramına bulaşmayım diye..
'taviz, tavizi doğurur' sözüne zit olarak ilerleyen kelam ve sohbetleri vardır. özellikle evlilik müessesesine dair sohbetlerinden çokça faydalanılacak değerli bir hocamızdır.