imdb – dertli sözlük
filmi izlemeden önce film hakkında bilgi almak için tıklanan site.

ayrıca çoğu iyi fimlere iyi puan vermeyen site.
leyla ile mecnun filmini görmüş kabul etmiş site. (http://www.imdb.com/search/title?genres=comedy&num_votes=2500,&sort=user_rating,desc&title_type=tv_series)
özellikle paranormal activity filmine verilen puandan ötürü puanlarına itibar etmediğim ancak sadece spoiler içermeyen film konusu okumak için bile ideal olan, bir filmseverin el kitabı niteliğinde, yararlı site.
açılımı "ınternet movie database."
dünyanın en iyi sinema portalı olduğu yorumlar arasında mevcut.
top 250 listesi ilginçtir. zira zirvedeki film tamamen senaryo gereği oradadır teknik anlamda hiç bir değeri yoktur. liste verilen oylara göre sürekli değişse de ilk 250de hiç türk filmi yoktur. iran filmi vardır bir iki tane. 7-8 tane alman filmi vardır. akira kurusawa'nın neredeyse tüm filmleri listede yer alır. oranlarsanız yönetmenin kariyerinde çektiği film sayısı ile listeye giren film adeti yüzdesiyle listede başı akira kurusawa çeker. sanırım 4 filmi vardır listede. listede birden fazla bölümü olan filmler çok fazladır bu da daha çok görünürlük sağlamaktadır.
internet movie database (i̇nternet film veri tabanı) kısaltması olan dünyanın en geniş filmlerle alakalı bilgilendirme ve derecelendirme web sitesidir. i̇nternet tarihinin en köklü siteleri arasında yer almaktadır, zira 1990'dan beri aktif olarak hizmet vermektedir.