islami kurallar denilince önce kadının giyimine bakılması – dertli sözlük
i̇slami kurallar denildiği vakit nedense önce kadının kıyafetine bakılıyor. (*)
bir çok konuda olduğu gibi bu konuda da kadını ön plana sunuyorlar.
ama kimse erkeğin tesettüründen bahsetmiyor.
erkelerin üzerindeki kıyafet ne kadar müslüman havası veriyor belli olmuyor.
türk toplumunun genel bakış açısından kaynaklandığını düşünüyorum bu durumun çünkü ata erkil bir toplumda yaşıyoruz hala kadınlara gereken değeri vermediğimizden dolayı bir suç varsa önce kadınlarda arıyoruz.
islami kuralların en görünürü olduğu içindir.namaz kılmak hacca gitmek zekat vermek yalan söylememek gibi kurallar ilk bakışta görünmez lakin tesettür görünür.
kadınla yetinmeyip, islama mensup beşerlerin tavırlarına göre de hareket edilir.
bu konuda çok güzel cevaplarım vardır söyleyenlere. örneğin bir sosyalist laf atar bu konuda bana. sosyalistlerin birbirlerini hiç beğenmediğini çok iyi bilirim ve tkp den de ayrıca nefret ederler.

-madem öyle diyorsun, filanca hoca böyle böyle yapmış, o şimdi müslümanlık mı ?
- insanların davranışları ile mensubu oldukları dini eleştiremezsin.
- yek yeaa. bu her zaman böyledir.
- peki o zaman komünizm iyi bir seçenek ise, neden tkp liler converse ayakkabı giyip mc donalds'ta yemek yiyip zengin çocuğu gibi yaşıyorlar?
- ya sen onlara bakıp bizi eleştiremezsin! onlara komünist demeye bin şahit lazım.
-...
-... ne! alakasız bi örnek işte! ya bırak ya senle tartışılmıyor. eski kafa örnekler bunlar.
- tamam. (*)
"kadınları bozulan bir toplumun geleceği pek iç açıcı değildir." anlayışının ürünüdür. lakin bu anlayış doğrudur. zira 1000 yılların tarihleri incelendiğinde, medeniyetlerin çöküşleri incelendiğinde, gözümüze net bir şekilde çarpar.
önce kıyafete bakılıyor; çünkü kişi hakkındaki ilk izlenimi fiziki görünüşü vermekte.
önce kadınlara bakılıyor kanaatinin genelleştirilmesiyse oldukça saçma, bu ancak kişinin kendiyle alakalı bir yorumu olabilir.
bir erkeğim ve saçım uzun olduğu zamanlar ailecek bir misafirlikte, ailenin hiçbir bireyi değil saçlarımdı konu olan.
bu durumda ben de bu genelleme gibi bir genelleme yapsaydım çuvallardım muhtemelen.

ama şu bir gerçek ki... erkek ne kadar tesettürüne dikkat etmese de, islami kriterlerden çok fazla sapması olmuyor. kadında durum farklı, çünkü kadının zineti çok daha fazla malumunuz.
bundan dolayı daha fazla önem göstermeleri gerektiği de aşikar.

son olarak, böyle bir durumun olmasından kadınlar niye rahatsız o da anlaşılabilir bir durum değil hani; eğer uygun giyimin varsa bu bakış kişiye islami bir izlenim katar; vesselam.
kadın başörtüsüyle i̇slamı tıpkı bir bayrak gibi taşır başında ve dinin en bariz temsilcisidir.bu yüzden ilk kadınların giyimine bakılır.erkeklere bakılsa dahi dışarıdan nasıl bir insan olduğu anlaşılamadığından gözle görünürde olan bayanlara bakılır.bu durumda da bayanların bunun bilincinde olup her hareketinin i̇slamiyeti temsil ettiğini bilmelidir ve ona göre davranmalıdır.