nur cemaatini aforoz eden dertli – dertli sözlük
muhtemelen nurları yanlış tanıtan insanlarla karşılaşmıştır, bediüzzaman hazretlerinin içini titretip kendisini hiddetlendirecek insanlarla.
gözü dönmüş bir dertlidir. zira gördüğü samimiyetsizlik onu bu hale getirmiştir. parçadan bütünü yanlış bulmuş da olabilir dikkatli olmak lazım.
dertli bir derdtlidir ama derdi karanşığa sövmek değil mum yakmak olmalı,sonuçta afaroz etmek istediği cemaatte hanif nir kişi bile olsa durum sakat.
kusura bakmasın -bizim anladığımız ve anlattığımız manada- dertli filan değildir.
bir müslüman'ın herhangi biri için, dinden çıkarmak anlamına gelen aforoz etmek fiilini işlemesi mümkün değil. bizim dinimizde insanların birilerini dinden çıkarma yetkisi yoktur.
kelimelerin manasını tam olarak kavramış bir şuurla tanım yazmak gerektiğini hatırlatan ilginç olay cümlesidir. yav arkadaş hiç bir konuştuğumuzu biz söylemiyoruz, bilgisayarın geçici ön belleğindeki kayıtlar gibi aklımızdaki bir kaç şeyi dizilerden oradan buradan öğrendiklerimizi tekrar edip duruyoruz. kendi cümlelerimizi kuramıyoruz. kurmamız dileğiyle inşaallah.
acaba gerçekten tekfir mi etmiş?yoksa eleştirilmeye tahammülü olmayan 'emekli vaiz' kelimesini hakaret olarak algılayanları eleştirdiği için mi afaroz etti deniyor?önce buna bakmak lazım.tekfir (afaroz) ettiyse yanlış birşey, yok diğeriyse bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum.hocasını eleştirilemez olarak görenler bunu da suç sayıyor ama.