duolingo – dertli sözlük
yeni keşfettiğim ücretsiz dil öğrenme sitesi. aynı zamanda uygulaması da mevcut. i̇ngilizce bilenler için fransızca, portekizce, almanca, i̇spanyolca ve i̇talyanca eğitimlerini sunuyor.
şu an fransızca öğrenmek için kullanıyorum. daha önce bir kaç uygulama ve bir kaç site denemiştim ama kullandıklarım arasında benim için en yararlı olan burası oldu. zira gönderdiği günlük hatırlatıcı mailler sayesinde tembelliği bırakıp çalışmanız için sizi teşvik ediyor. (*) (*)

(http://www.duolingo.com/)
gerçekten dil öğrenimi konusunda çok başarılı bir site, içeriği henüz tamamlanmış bir site değil ve sürekli kendini geliştiriyor inşallah türkçeden arapçaya hali de oluşturulur yakında şuan türkçe ingilizce kullanıyorum.
genç dergisinin eki olan faydalı siteler adlı kitapçıktan aldım.kullanışlı ve öğreticide..
türkçe-i̇ngilizce'den sonra şimdi türkçe-almanca da kullanılabilir hale gelmiştir. yakında da türkçe-rusça ve türkçe-fransızca başlayacaktır.
su dunyada en faydali sey nedir deseler bu uygulama derim. bos zaman oyuncagi icin tabii. otobuste metroda kizgin kuslarla oynamak yerine gunde 5 tane teste girse biri, bir yilda o dilde kendini ifade etmeyi kesin olarak ogrenir.

meb de okullarda kullanacakti bir ara sanirim. boyle ucretsiz bir hizmet kesinlikle degerlendirilmeli, insanlara ozendirilmeli. bir dil bir insan iki dil iki insan uc dil uc insan sonucta.