okula gitmemek için yapılan eylemler – dertli sözlük
5 senelık okul ve arkadaslarından ayrılan öğrencı,yenı okuluna gıtmek ıstememektedır.bunun sonucunda da kendı kafasında planalr uretır..en amatörcesı sanıyorum benım yaptıgımdır..

-baba ben okula gıtmıcem..
-neden olum?!
-kravatım kayıp..mudurde kravatsız okula gelenı okula almıyo..(oysakı kravat ıtınayla saklanmıştır ) :)
-ıyı baktın mı olum etrafa.?
-baktım baba.
baba yerınden kalkar oglanın ceketının cebıne yonelır,bak burdaymıs der .:) hadı gule gule sana.hayırlı dersler.

hasta numarası yapanlarda olmustur lakın basarısız olmuşlardır.
evden çıkılır, ders saati geçene kadar beklenir, ders saati geçince eve dönülür, hasta numarası eşliğinde öğretmen gönderdi denilir. ilköğretim birinci kademe için idealdir.
zaten bugün önemli bir ders yoktur, hiç iyi değilimdir,ayakta duramıyorumdur,zorla ateşimi de çıkarmışımdır, okula gitsemde dersi dinleyememdir,dinlesemde anlayamamdır,anlasamda sınavda yapamamdır, arkadaşımı arayıp haber bile vermişimdir, ödevleri alacakmışımdır . operasyon başarıyla tamamlanmıştır ;)
tebeşir tozu itinayla suyla karıştırılır ve içilir,tuzlu su buruna yavaşça çekilir (burnunuzun akmasına ve nezle görünümünde olmanıza yarar), saç kurutma makinası en sıcak dereceye ayarlanır ve yüz kısmına güzel bir masaj yapılır.. i̇şin en tatlı yeri ise hiç bir anne burnu faşır faşır akan ateşi çıkmış,kırmızı suratı okula göndermeye kıyamaz.
7 den 70 e uygulanabilecek en iyi taktik
şu vicdan azabı ve sınav zamanı pişmanlığı da olmasa harikulade bir şeydir. öğleden sonraki derse giderim diye düşünürsünüz ama ya hep ya hiç kafasını yaşarken bu imkansızlaşır. abartılırsa açık öğretim okumaya dönüşebilir dikkat.(*)
sabah yataktan çıkmayı reddetmek. bugün de okula gitmeyerek ne kadar isabetli bir karar verdiğimi saniyede 1453 km hızla cama çarpan yağmur damlalarına bakınca daha iyi anlıyorum .yalnız ders kelamdı. şimdi kafamda deli sorular belirmeye başlamasına sebep olan bir gitmemek eylemi oldu.
derse devam öğrencilikten bir cüz müdür? derse gelmeyenler öğrenci midir? değil midir? bu durumda derse geç gelenler el menziletu beynel menzileteyn midir?
-her ders itina ile yoklama alan hocaya göre öğrenci değilsiniz. okul bitince bunun cezasını sonsuza kadar çekeceksiniz.affı mümkün değildir. -yoklama almayan hocaya göre öğrencisiniz bu kadar kasmaya gerek yok. sınavlardan kalsanız bile bir af ile geçersiniz. her 3-5 yılda bir af diye birşey çıkmıyor mu zaten?
- arada bir yoklama alan hocaya göre derse geldiğinizde öğrencisiniz gelmediğinizde değilsiniz.okul bittikten sonra elbet bu devamsızlıkların cezasını çekeceksiniz ama mühim olan hangi derslere gelmediğiniz. ve daha da önemlisi devamsızlık yaptığınız dersleri telafi edip edemediğiniz.
şimdi sakin ol ve o saati yavaşca yere bırak okula gitmiyorsun.
(bkz:büyük günah)
(bkz:mürtekib-i kebire)
(bkz:grave sin)
işler tersine döndü, dünyanın çivisi çıktı.şu pandemi biraz daha devam ederse öğrenciler okula gidebilmek için eylem düzenleyecek.