örümcek ağı – dertli sözlük
duvara, bir titiz örümcek gibi,i̇nce dertlerimle işledim bir ağ.ruhum gün boyunca sönecek gibi,şimdiden ediyor hayata veda.kalbim, yırtılıyor her nefesinde,kulağım, ruhumun kanat sesinde;eserim duvarın bir köşesinde;çıkamaz göğsümden başka bir seda...(*)
ortalığı, medyayı ve kafaları; korkuyla, parayla, silahla örümcek ağı gibi sarmış ve sanki alt edilmeleri çok zor gibi duran zalimler aklıma geldiğinde,
rabbimizin ankebut suresindeki örümcek ağı tasvirini okuyorum. mealen:

''allah’tan başka varlıkların korumasına sığınanların durumu, örümceğin durumuna benzer: örümcek, (ağını) kendine bir yuva yapar, ama yuvaların en çürüğü de örümceğin yuvasıdır. keşke bilselerdi!''
(bkz:emeğe saygı)örümcek ağı bana her zaman emeğe saygı kavramını hatırlatır. o yüzden bozmaya kıyamam, örümcek kardeşimize haksızlık olarak görürüm. hatta sineklere yanlış yol tarif edip ağa düşmelerine sebep olduğum bile vakidir.
üzerinde çalışmayı çok istediğim tabii hendese numunesi. allah'ın bize örümcek vasıtasıyla gönderdiği harika girift geometrik desenler. her bir örümcek ağı tabiatın sırlı dünyasında bir anahtar taşır iz taşır. örümcek ağı ki peygamberi zişan'a kalkan olmuş.