dertli sözlük’ü unutmak – dertli sözlük
galiba uzun zamandır burada olmayan yazarların başına gelen durum. ama bence onlar da unutmadılar. ya hevesleri bitti ya da zamanla koptular. ya da bazıları kimi yazarlarca küstürüldü. sözlükte gezerken ''muhtemelen küsmüş'' dediğim birkaç eski yazara denk geldim. adlarını unuttum ama isimlerine açılan başlıklarda bazılarına gerçekten haksızlık yapıldığını gördüm. tanımlarını da okudum. büyük çoğunluğu silinmemişse o kadar da beğenilmeyecek, abartılacak tanımları yoktu. o zamanın durumunu bilmiyorum ama küstürülmüşler maalesef.

birde sözlüğü değil de şifresini unutmuşlar olabilir. :)

bir şarkıyla bitirelim:

yıllar geçse de üstünden
bu kalp seni unutur mu?

bir hasretlik yüzün vardı
i̇çinde bir hüzün vardı
söyleyecek sözüm vardı
bu kalp seni unutur mu?
bu kalp seni unutur mu?
bu kalbim seni unutur mu?

bambaşka bir halin vardı
fark etmeden beni sardı
benliğimi benden aldı
bu kalp seni unutur mu?
bu kalp seni unutur mu?
bu kalbim seni unutur mu?
ben zaman zaman yazarlara mesaj gönderiyorum unutmayın diye. dikkat ettimde arada bir gelip birşey yapmadan kaçan var. selam ver da mübarek. o kadar zaman yazabilecek hiç mi birşey biriktirmedin. niye düşmüyorlar niye yazmıyorlar anlamak zor. aslında geri besleme mekanizması olmaması kötü. sosyal medya gibi değil ki sürekli etki altında tutasın. telegram sayfası şart. sözlüğe abone alırken telegram kaydı şart koşulsun :)
872 yazar görünüyor. arada sırada da olsa uğrayan, bir şey yazmasa da çevrimiçi olan 20 kişi filan var. geriye kalan 850'nin büyük kısmı çoktan unutmuştur bence. zaten hatırda kalacak bir şey yok gibi. hafızamızda havadis kalır, buradaki tek havadis cuma mesajı.
dert söyletir, demekki yazarlarımızın derdi yok ya da sözlüğe giremeyecek kadar derdi çok, ben ikincisiyim.
ben tanıdığım ve tanıştığım ilk nesil yazarların bir kısmına geri dönüş çağrımı yaptım. bir kısmı işler yoğun dedi, bir kısmı akademi vs dedi, bir kısmı analık zor, bebeden nefes almaya vaktimiz yok dedi, aralarından biri ise “dertli sözlük mü vay be hala var mı la o” dedi. i̇şte o son arkadaş muhtemelen dertli sözlüğü unutanlar kümesinin baş kahramanlarından.