küçük prens – dertli sözlük
küçük prens sevdası ayrı bir şeydir. okudukça kendini açan her seferinde kulağına farklı bi yönünü fıslıdayan çok şey anlatan ince bir kitaptır.
o halde sen de kendini yargılarsın diye yanıtladı kral. kendini yargılamak diğer insanları yargılamaktan çok daha zordur. kendini gerektiği gibi yargılayabilirsen, çok adilsin demektir.

eğer kendimi yargılayacaksam, bunu her yerde yapabilirim dedi küçük prens.
burada kalmama gerek yok.
--! spoiler !--
küçük prensin gezegeninin astroid b612 olduğunu ispatlayabilecek kadar nedenim var bu gezegeni bir türk astronom 1909 yılında teleskopla görmüş.türk astronom,buluşunu uluslarası astronomi kongresinde ayrıntılarıyla tanıtmış ama kıyafetlerini tuhaf buldukları için anlattıklarını önemsememişler yetişkinler hep böyledir zaten.bir türk önderi herkes avrupalı gibi giyinecek diye bir kural koymuş.1920 yılında aynı astronom modern kıyafetler giyerek buluşunu yeniden sunmuş.bu kez anlattıklarını önemsemişler.
--! spoiler !--
ekleme:disconnectus erectus 'un söylediğine göre bir türk önderi ifadesi orjinal metinde olması gerektiği gibi, bir türk diktatör olarak geçiyormuş.teşekkürler.
''lütfen resme çok dikkatli bakın ve onu hafızanıza iyice yerleştirin. eğer bir gün yolunuz afrika’ya düşerse ve sahara çölü’nü geçerseniz, işte tam bu noktaya geldiğinizde lütfen biraz durun. yanınıza bir çocuk gelirse, yüzü gülüyorsa, altın sarısı saçları varsa ve soru sorulduğu zaman cevap vermiyorsa, anlarsınız kim olduğunu. o zaman, n'olursunuz, beni böyle üzgün bırakmayın, yine geldiğini yazıverin bana'' (le petit prince)
1974 yapımı birde filmi vardır bu kitabın,mükemmel olmasa da hoştur kitabı sevenlere filmi de izlemeleri tavsiye edilir.

--! spoiler !--
tilki:beni evcilleştirirsen buğdayı severim çünkü saçların gibi sarı onlar da,bana seni hatırlatır.
--
ne yazık ki onunla tanışamadım.kutuların içinde koyunlar görmek için çok yaşlıydım
--! spoiler !--
.
küçüklüğümü çokça aştığım bir zamanda okumanın nasip olduğu ve o yaşımda hayatımda ufuklar açmama vesile olacak bir kitap, kaç kere okunsa doyulamayacak kıvamda.