behzat ç – dertli sözlük
pazar akşamları camianın takip ettiği dizilerden biri. bütün senaryo 140 harfe bölünmüş halde sosyal medyada önünüze düşer. izlemeseniz bile her şeyi bilirsiniz.

(*)

bu kadar hayran olunacak kadar nesinin sevildiğini bir türlü anlayamamışımdır.

"ha, hu, aa, laa, " gibi ne kadar kaba ifade varsa istisnasız sevilen karakterlerin hepsinin ağzında.(*) (*)(*) sanki millet sürekli öyle konuşuyor. hiç içimizden birileri havası sezmiyorum ben.

vallahi aradığım biri telefonu " haaa" diyerek açsa tek kelime etmeden telefonu kapatır, rehberden siler daha da aramam.

bir de başörtü meselesine değindi diye yere göğe sığdırılamayan dizi de başörtülü hanım yine istenmeyen insan konumunda. ne anladım ben sizin samimiyetinizden yani.
sıradışı karakterler izleyiciyi şaşırtmakta; devletin söven, döven yüzünü gösterdiği için ilginç gelmektedir. kendini yazar zanneden epeyce bir güruhun argo ve küfürü normalleştirmesinin sonucudur gösterilen ilgi. kendilerinden bir parça buluyorlar behzat ç.de. asıl soru şu: behzah ç. gibi bir polisle muhatap olmak ister misiniz?
"o la...lan değil..la lanın kibarı.biz angaralı'lar kibarızdır." cümlesini kullanan dizidir.
ankara'yı özledikçe izlediğim dizi. i̇lk bölümü emrah serbes'in her temas i̇z bırakır adlı polisiye romanından uyarlanıp gerisi bildiğim kadarıyla farklı bir senarist tarafından yazılmıştır. gerek romanın senaryoya aktarılması, gerek devamının romanın ruhundan kopukluk yaşamaması, gerek oyuncuların karakterlere uyması bakımından oldukça başarılı bir dizidir. sanırım 32. bölümde leyla ile mecnun dizisi ile ortak sahneler çekmişlerdir. pilli bebek müzikleri, oyuncuların neşet ertaş dinlemeleri gibi yönlerden, müzik olarak da sevilecek bir dizidir. 12 angry man'de örneği görülebilecek bir şekilde, bir böüm, sadece tek bir odada konuşmalar üzerine çekilmiş ve gayet güzel olmuştur. i̇çerdiği argo, içki ve bar vs sahneleri, değerlere bazen ters düşmesi gibi nedenlerle herkese tavsiye edilemeyecek bir yönü de vardır.
emrah serbes 'bunu konuşalım' programınında 4.sezonun senaryosunun hazır olduğunu eğer yayınlayacak kanal olursa aynı kadroyla çekilebileceğini söylemiş.(bkz:hadi inşallah)