selefiler – dertli sözlük
dinde selef kabul edilen kişilere hiçbir değişiklik yapmadan tâbi olmayı esas alanlara verilen ad.
yeni yeni duyduğum ve kur'an ve sünneti tam bir imanla kabullendiğini öğrendiğim ve müslüman herhangi birisinin eleştirilmesi için kullanıldığına ve kullanılmasının tabi görüldüğü için şaşırdığım kelime olan islam anlayışı olan selefilik'in failleri.
eskiden selefi deyince terörist anlaşılmıyordu.aslında iki temel selefi akım var, biri terörist eylemlerde bulunuyor diğeri ise;daha çok düşünce şekliyle destek veriyor.her iki akımında günümüzdeki son şekli daiş.cihad'a çağırma eylemleri sadece safsatadan ibaret ya da kan dökmekten.insanların kafalarını kesip,yurtlarından çıkarıp,en olmadık şekillerde işkencelerde bulunup,bunu cihad adına yaptıklarını söylüyorlar.islami kavramları kirletiyorlar.insanların bundan sonra asla cihad yapmayacağından birileri emin olmak istiyor.
konu hakkında ayrıntılı bilgi isteyenler ayşe çelik sağır'ın "türki̇ye’de günümüz di̇ni̇ köktenci̇li̇ği̇ni̇n i̇deoloji̇si̇: tevhi̇d dersleri̇ ve selefi̇yye si̇teleri̇ örneği̇" adlı tezini okusun.

https://tez.yok.gov.tr/ulusaltezmerkezi/giris.jsp
her ne kadar tasavvuf gibi mevzulara karşı da çıksalar, kendi içlerinde amel-itikad kısmında fevkalade bir uyum görüyorum.
mezhep imamlarinin görüslerini dahi kabul etmeyen zümre....ilerisi var hatta tasavvufi goruslere azcik meyli olanı kafir olarak görüyorlar....bilmedikleri sey belki su tasavvuf kuran ve sünnetle kemale ermektir....kuran sünnet tamam belki ama kemale ermeyi kaciriyorlar...begenmeyen olabilir...ve birileri begenmiyor diye hakikat degisecek degil....herkes her ne görür ve bilirse nasibi kadar....buna imanim sonsuz...