hamza andreas tzortzis – dertli sözlük
etkileyici dili ve cesurluğuyla tanınan amerika'nın yeni malcolm x 'i olan dava eri.
(https://www.facebook.com/hamzaandreastzortzis)
20 mayıs saat 18.00' de odtü mescitleri adlı kulübün davetlisi olarak ankara'ya, kocatepe kültür merkezine geliyormuş(*)

şu konuşması oldukça meşhur;

http://www.youtube.com/watch?v=h7c6zhwhyzo&sns=fb

(ilave):
konuşma yeri meb şura salonu olarak değiştirilmiş, program 18.30'da başlayacak
moazzam begg için düzenlenen bir eylemde yaptığı konuşmayla tanındı.
19 mayıs saat 17:00'da da boğaziçi üniversitesine geliyormuş. anlık çeviri konuşmalardan oldum olası haz etmemişimdir, eğer dil bilen arkadaşlardan katılan olursa, notlarını paylaşmasını bekleriz doğrusu...
kendisini moazzam begg için düzenlenen eylemde yaptığı konuşmanın videosuyla ( http://www.youtube.com/watch?v=1eyswfsamlo ) tanıdım ve çok etkilendim. videoyu defalarca açıp açıp izliyorum hatta. çünkü bazen dünyalık işlere kendimizi kaptırıp bu dünyaya asıl geliş gayemizi unutuyoruz. üstümüzdeki bu miskinliği bir kenara bırakıp asıl vazifemizi yerine getirmeliyiz, sonuçta hepimiz bu dünyada allah'ın birer halifesi değil miyiz ? hamza tzortzis de müslümanlar olarak neler yapmamız gerektiğini kısaca anlatıyor aslında o 4 dakikalık konuşmasında... konuşmasından en çok zihnime kazınan söz ise "wake up people! wallahi wake up!"
ayrıca hamza tzortzis'in videosunu ilk izlediğimde dediğim şey "i̇şte mücahid biri! bende kendimi eğitip mücahide bir genç olmalıyım.." bu ümmetin bu zamanda, ahir zamanda mücahid- mücahide gençlere ihtiyacı var.. inşallah hepimize nasip olur.
meşhur ateist lawrence krauss ile münazara yapmış;

https://www.youtube.com/watch?v=uswjuopg4fi

hamza sempatik, hazır cevap olduğu için çoğu kısımda krauss'u iskat etmiş. ilginç bir tartışma. krauss'un iddialarında da küfr-ü meşkuk/agnostizmden gelen bir muallaklık var, bu yüzden çokça bocalıyor ve sinirleniyor.
2014'te bisak 'ta yaptığı konuşmadan beş yıl sonra, 2019'da hakkında suç duyurusunda bulunulmuş bir müslümandır.
allah doğru yoldan ayırmasın.