hdp – dertli sözlük
siyasi başarı sağlayamazlarsa yamyamlık yapacaklarını söyleyerek devşirme olma şansını kaçırmış siyasi topluluk.
açılımı halkların demokratik partisi olan bir çatı partidir.

çatı parti dedim, çünkü birkaç tane terör örgütünün siyasi kanatlarının birleşmesi ile oluşan bir siyasi oluşum.

başka bir konuya değinmek istiyorum. bu parti yapı ve ideoloji itibariyle alman nazi partisi'ne çok benzemektedir. ırkçılığı ön plana alan anlayışının yanında ekonomik olarak da milliyetçi bir sosyalizm düşüncesini ön plana çıkartmaktadır. nazi almanyası'ndaki lokal kapitalizm anlayışı yani korporatif ekonomi fikri vardır. yine suriye'de, ırak'ta ve iran'da pkk, ypg, ypj, pjak, hpg gibi paramiliter güçleri vardır. ve bu güçlerle direkt olarak irtibat halindedir. bu terör gruplarını da kullanarak, kendi ideolojik propagandasını terör yoluyla kabul ettirme amacı gütmektedir. dolayısıyla mücadele tarzı olarak 1933 öncesi alman nazi partisi'nin birebir kopyası gibi hareket etmektedir. almanya'nın 1919-1945 arası tarihini incelediğiniz zaman alman nazi partisi ile hdp'nin benzerliklerine şahit olursunuz. kendi görüşlerinde olmayan kitlelere terör uygulaması aslında faşist olduğunun açık ispatıdır.
hdp ye karşı yapılan bina yakma parti merkezi işgal etme gibi eylemler yanlış ama su veren itfayenin tekeri patlasın diyorum efendim
pkk'nın siyasi kanadı. aslında bir çatı diyebiliriz. birkaç tane terör örgütünün birleşmesinden oluşmuş bir yapı. şurada yazmıştık.

#460004

pkk'nın siyaset ayağıyla, sözde stklarıyla, medya kuruluşlarıyla beraber bu ülkeden kökünün kazınması gerekli. fetö ile nasıl mücadele ediliyorsa bu terör örgütü ile de aynı kararlılıkla mücadele sürmeli. türkiye'nin geleceğini hiçbir terör örgütü ipotek altına alamaz. 40 senelik bu örgüt artık bu ülkeden temizlenmeli. çözüm süreci denilen travma ancak böyle atlatılır.