medya vaizleri ve olumsuz etkileri – dertli sözlük
gençleri ateizme yönlendiren sebepler arasında sıralanabilecek bir başlık.hitap kitlesini önemsemeden,dil ve uslüba dikkat etmeksizin yapılan vaazlar ve bozucu etkileri.ya da din adamı olarak medyada boy gösteren insanların akıl ve mantık dışı yorumlarını din olarak kitlelere sunması.bu tür konuşmaları dinleyen muhatapların dinden uzaklaşmalarına hatta yanlış dalgalara kapılmalarına neden olmakta.
toplum genelde bu sözde vaizlerin program karşılığında ne kadar para aldığını bildiği için samimiyetlerine bir damla dahi inanmadığından ve kendi iradesiyle hakikati arama gayretine girişmediği için genelleme yaptığından yaptığı eylemin konu alanına zararı olan kimselerdir.
i̇lmine, itikadına güvendiğimiz kişilerden üslup dışı, çarpık şeyler duymak konuşmaların amacını ve konuşmacının niyetini sorgulamamıza neden olmaktadır. medya şüphesiz zamanın en etklili iletişim ve tebliğ aracıdır. insanlar anlık çektiği bir video ile bir gün gibi kısa bir zamanda fenomen olabilmektedir. dini ve ilmi konuşmalar yapan insanların amacı dini samimi bir şekilde anlatmak ise kuran ve sünnetten bahsettiği müddetçe ortaya çarpık hiçbir mevzu çıkmayacaktır. yok eğer amacı zaten fenomen olmak ise bunu başarmıştır. şimdi artık ateist olmak için fetva arayanlar düşünsündür.