namaz saatlerinin iş saatlerine denk gelmesi – dertli sözlük
--spoiler--

cenab-ı hak namaz kılmamızı buyurduğu vakitlerin iş saatlerine denk geleceğini ''haşa'' bilmiyor muydu?bunu böyle buyurduğuna göre vardır bir hikmeti.hikmeti varsa bereketi de vardır!(*)

--spoiler--
dünyaya dalmayıp el karda gönül yarda hesabına uygun,işlerin de sahibine o ne vakit isterse yöneldimiz iş saatleri.... işin sahibine iş arası şükür,tazim anları.... uyanık olmak gerek anlar.... bu iki ihtiyacın denk gelmesi gibi bir durum ise yok... zaten o anlarda tercih ederiz,bir an da iş biter namaz başlar,namaz biter iş başlar.... gönül ise yakîn olmalı....

not:akşam namazına farzdan başlanır zaten yalnış olmuş galiba.....
--! spoiler !--
bana sorarsanız multi vakit uygulaması yapılmalıdır. ne demek multi vakit, çoklu vakit. i̇lla beş vakit olacak diye bir kural yok ki. i̇nsanlar durumuna göre namaz kılmalıdır. bence şimdi şehirde yaşayanlar için namaz üç vakit olmalıdır. sabah işe giderken, öğle paydosunda kılarsın, birde mesai sonunda dönünce kılarsın. o zaman hiç sorun olmaz.

[ihsan eliaçık, dipnottv röportajı]
--! spoiler !--


(*)
çok iyi bir durumdur. içinden çıkılamayan işe "hadi ordan!" deyip, namazdan sonra bakmayı planladıktan sonra kalkıp namazın kılınması ve o arada sakinleşen beyinin namaz öncesi göremediği küçük detayları görmesine neden olan, benim çok hoşuma giden bir durumdur.