ışık koşanerin istifası için ne dediler – dertli sözlük
emre uslu, "güle güle diyelim, istifa eden gider gerisi kalır. burası türkiye cumhuriyeti devleti.devletin memurlarının devletin seçilmiş iktidarına karşı metazori yöntemlerle siyaset dayatmalarının artık zamanı geçmiştir. giden herkese toplum olarak 'güle güle' diyoruz.bakın burada olan şey çok basittir, iktidarı istifa oyunlarıyla,ayak oyunlarıyla sıkıştırmaya çalışmaktır. bizim siyasetçi komutana ihtiyacımız yok. bu türkiye'de asker-sivil ilişkisinin normalleşmesidir. memleketimize hayırlı olsun"
güle güle/hakan albayrak


"güçlü ordu güçlü millet" diyorlar. doğrudur. ama bir şartla: ordu kayıtsız-şartsız milletin ve dolayısıyla millet tarafından seçilmiş idarecilerin emrinde olacak!

sivil otoriteye itaat etmekte zorlanan genelkurmay başkanı işık koşaner ve kuvvet komutanları emekliliklerini istemekle çok iyi ettiler.

artık yeni türkiye'nin yeni ordusunu görmek istiyoruz. askeri vesayet düzenini geride bırakan yeni türkiye ile uyumlu komutanlar görmek istiyoruz.

öte yandan, cuntalarla hesaplaşma sürecinin yavaş yavaş tatlıya bağlandığını, ordu içindeki illegal hareketlerin önde gidenlerinin ayıklandığını ve fakat 'emir kullarının' üzerine fazla gidilmeyip onlara bir şansın daha tanındığını, orduyu derleyip toparlamaya konsantre olunduğunu da görmek istiyoruz.

yeni bir sayfa açıp, "eski sayfadaki hatalarını bu sayfaya taşımayanlarla beraber yürürüz, cuntacılığı hortlatmaya kalkışanları ise yakarız. hesap sormaya muktedir olduğumuz herhalde anlaşılmıştır" demek lazım.
"bi' alex değil" rıdvan dilmen
"everything is something happened" fatih terim
"kaldı mı dohuz." devlet bahçeli