israil – dertli sözlük
i̇ngilizler'in arap'ları osmanlıya karşı kışkırtmasıyla birlikte başlayan hareketten peydahlanmış bir ülke. yüz ölçümü ve nufus bakımından bir ülke olacak vasıfta bile değildir aslında fakat dünya ekonomisini ayakta tutan şirketler bu ülke vatandaşı olduğundan abd gibi karma ekonomisi olan devletlerin iyi geçinmek ve kollamak zorunda olduğu ülke. kendi dışişleri bakanı lieberman gazze ve ortadoğudaki sorunları kastederek kendi peygamberleri hz. musa'ya hitaben 'bizi neden ortadoğuya getirdin ki, başka yer mi yoktu dünyada ' diyebilecek kadar kendi peygamberlerine bile dil uzatan küstah bir ülke. mevcut dünya düzenindeki müslümanların dağınıklığından ve zayıflayan ümmet bilincinden cesaret alıp bir müslüman ülkeyi işgal edip katliamlar yapan, uluslar arası anlaşmalarla yasaklanmış silahları kullanmaktan çekinmeyen kuran-ı kerim'de bile lanetlenmiş bir kavimin ülkesi.
suratına inecek tokatı beklemekte.

bir gün gelecek israil'e öyle bir tokat atacağız ki bütün hayatı gözlerinin önünden gazze şeridi gibi geçecek. (prof. dr. necmeddin erbakan)
bulundukları her yeri karmaşa ve edepsizliğe salan,korkak ama bir o kadarda azimli lanetlilerin memleketi...
iran'ın yeni cumhurbaşkanı hasan ruhani israil'i: "yıllardır i̇slam dünyasının vücudunda duran ve temizlenmesi gereken bir yara" nitelendirmiş.
umarız sağlıklı bir neşter vazifesi görürler.
'i̇srail sadece ortadoğu'da 20.700 kilometrekarelik (işgal altındaki topraklar hariç) bir alana ve yaklaşık beş milyonluk bir nüfusa sahip herhangi bir ulus-devlet değildir. i̇srail semitizm, anti-semitizm, siyonizm ve yahudilik gibi tarihi derinliği olan aktörlerin ortaya çıkardığı bir siyasî unsur olarak daha geniş boyutlu bir tarzda tahlil edilmek zorundadır. aksi takdirde siyasî olayların kısa dönemli gelişim seyri ile tarihi olayların uzun dönemli dönüşüm seyri arasındaki bağlantıları yakalayabilmek mümkün olamaz. i̇srail devletini ortaya çıkaran insan unsuru yahudi toplumunun tarih hafızasının oluşturduğu kimlik, dünya görüşü ve tecrübe birikiminin ürünüdür. bu toplumun siyasî davranış kalıpları, tepkileri, planları, başarıları ve zaafları bu uzun sürecin eseridir.' (stratejik derinlik / türkiye'nin uluslararası konumu, küre yayınları, 15. baskı, s. 373, i̇st. 2004)
siyonistlerin üssü konumundaki ülke. eskiden müslüman ülkelere kendisi operasyon düzenlerdi. şimdi adı ali, mehmet, osman vb. müslüman isimlileri kullanıyor. (*) (*)