yeni akit gazetesi – dertli sözlük
yazarları hasan karakaya ve abdurrahman dilipak, çözüm süreci dahilinde oluşturulan 'akil adamlar heyetine' girmişlerdir.

farklı bir görüntü çıkıyor ortaya.
her daim sert bir şekilde eleştirmekten geri durmadıkları kimi kişilerle aynı amaç uğruna ortak çalışma yapacaklar.
faydalı ve hayırlı neticeler çıkar inşallah.
pazar günü "30 milyar liradan ödemekten kurtulduk "diye yazarak olimpiyatların bize gelmemesine biraz sevinen gazete bugünkü yazıda "olimpiyatların bize gelmemesine sevinenler hastadır" diye başlık atmış. yuh ya bence.
bir dönem yayın yapan taraf ve sol gazetelerini kendi matbaasında bastığı ortaya çıkmıştı... taraf ve sol gazetelerinin adana, ankara ve izmir baskılarını yapan "arslan güneydoğu matbaacılık" adlı şirket aynı zamanda yeni akit'in istanbul dışındaki baskılarını yapan matbaaydı. yeni akit her ne kadar bunu reddetmeye çalıştıysa da, yalanlama yaparken yalana düşmüş oldu.
şefkat tepe'de yapılan peygamber istismarının çok daha vahimine, ezan-cami-imam istismarı ile imza atmış.
(http://imgz.vol.io/rotahaber/newpics/news/200220141229173326398_3.jpg)

siyaset insanlarda akıl fikir bırakmadı.

daha vahimi ise; şefkat tepe için gündemi günlerce işgal eden sevgili ak partili kardeşlerimizin bu sefer ekseriyetle sessizliği tercih etmesi.
bu da demektir ki; şefkat tepe, suların durulduğu bir dönemde aynı şeyi yapsa bu kadar sert tepki ile karşılaşmayacaktı. yeni: partizanlık > din-peygamber hürmeti.

kıyas yapmıyorum.
ikisi de, iki zihniyet de, haktan hakikatten uzak bu siyaset de yerin dibine batsın.
--- iktibas ---

i̇slamcı camiada iki damar vardı, birini yeni şafak temsil ederdi ki o daha kibar, daha entelektüel bir çizgiydi; diğeriyse akit gazetesinin temsil ettiği çizgi. daha kaba saba, daha nobran bir çizgi. geziden sonra siyasetteki akitleşme süreci hızlandı. akit, i̇slamcı camiaya mührünü bastı. herkesi kendine benzetti. herkesi kendisine düşman gören akit tarzı dindarlık bütün dindarları etkisi altına aldı.

--- iktibas ---
bazen haklıyken haksız duruma düşen gazete neden bu kadar sert üslup olur mu?akit ismiyle 28 şubat sürecinde kapatılmış bir gazetedir.abdurrahman dilipak bu gazetenin demirbaş listesidir
bazı konularda hassasiyetleri olan insanlar ama ağır bir dilleri var. bu müslümana yakışmıyor insanları çekmek yerine itiyorlar. ben düşmanıma bile müslamansa kapıyı hiç kapatmam mesela hassasiyetlerimi belirtirim ama yargı dağıtmam. yarın bir gün dostunuz olabilir çünkü. entropi zaten sürekli artıyor düzenlilik için enerji harcamak lazımken enerjiyi de düzensizlik için harcıyorlar.