23 ekim 2011 van depremi – dertli sözlük
allah'dan bölge halkı için sabır ve sıcak bir hava temenni ederim.
vanlı müdürümüz sır'a da geçmiş olsun dileklerimi burdan gönderiyorum.
artçı depremler devam ediyor, son yarım saatte 15 dk arayla: 5.7, 3.6, 4.0

(http://www.koeri.boun.edu.tr/scripts/lst8.asp)
başbakanlık yardım kampanyası;

(http://www.dha.com.tr/basbakanlik-yardim-kampanyasi-baslatti-son-dakika-haberi_225179.html)
deprem bölgesinden istişare ettiğimiz tanıdık ve ehil kişiler bölgeye ayni yardım değil de nakdi yardım göndermenin daha faydalı olacağını söylediler.
ayni yardımların dağıtımının çok adil olamadığını, yardımlar tek noktadan dağıtıldığı için güçlü olanların daha fazla malzeme aldıklarını, yardımların güçsüz depremzedelere ve ücra köylere ulaşmadığını belirttiler.

yardımlarınızı nakit olarak güvendiğiniz kurum ve şahıslar üzerinden gönderirseniz haritada görünmeyen köylere dahi ulaşır.
ayrıca ayni yardımların yağmalandığı gerçeği de var.
enkazın altından 14 günlük bebek sağ çıkarılmış, rabbim tüm vanlı kardeşlerimize yardım etsin.

(http://gundem.milliyet.com.tr/bunun-adi-mucize--ercis-te-bir-evin-enkazindan-14-gunluk-bebek-sag-olarak-cikartildi/gundem/gundemdetay/25.10.2011/1454997/default.htm)
deprem bölgesinin helikopterden çekilen fotoğrafları;

(http://www.aa.com.tr/tr/component/pwfotogaleri/?controller=photos&layout=photoview&task=showphotos&gid=1245&fid=15513 )
depremzadelere ve hastalıklı zihniyet'e rağmen, türkiye'nin heryerinden yardım eli uzanıyor, şu anda tek eksik ciddi bir koordinasyon eksikliği.
koordinasyon'un sağlanması için de devlete ve bdp'li belediyeye büyük görev düşüyor, gerekli koordinasyon sağlandığı takdirde van'ın yaralarını saracağını ve daha güçlü bir şekilde ayağa kalkacağını düşünüyorum, buna inanıyorum.