bisiklet – dertli sözlük
adalar'da gezmek istediğinizde iyi bir yoldaştır. arkadaş grubu ile gider, kiralar gezersiniz. zevklidir.
mahallenin çocuklarının ortak malı hepsi genelde bir veya bilemedin bir kaç(*) bisikletin üzerinde büyür. bir kişi alır herkes biner. ya da ailenin en büyük çocuğuna alınır +2,3,4... numara yine ona biner.
bisikletin önünü kaldırıp tek tekerle sürmeyi de çok iyi becerirdim ve tabi patinaj(badanaj) çekmeyi.
ülkemizde bir ulaşım aracı olarak görülmediğinden dolayı gerekli saygıyı görmeyen; doğaya zararı bulunmayan, sağlıklı bir araç. çoğu şehirde bisiklet yolu yoktur.
i̇ki tekerli icatlar grubundadır.aslında iki tekerli grup yok bunu ben tasniflendirdim:) belkide vardır hiç bakmadım. :) efendim bu aletin pedalları olur, direksiyonu, koltuğu tabi birde tekerlekleri ve bisikleti bisiklet yapan çatısı bulunur. jantlar eskiden milliydi şimdiler hep çelikten yapılmakta..eskiden bir çocuğun bisikletine bakarak aile maaş bordrosunu çıkarabilirdik :) şimdilerde pek fark edilmiyor :) ülkemizde bu konuda sıçrama olmuş tebrikler türkiye :)

eskiden bu işin tekeli çocuklarda dönerdi şimdilerde herkes kullanıyor.tabi kullanmak sağlıklı ve ekonomik :)artık herkes farkına varmış bu güzel nimetin :) bisiklet severler olarak dertli sözlükten arabayla ekmek almaya gidenlerede selamlarımızı iletiyoruz :) :)

(bkz:cemal oluum siz gidin ben size yetişirim)

(bkz:bisan) (bkz:bianchi) (bkz:yamaha)
sade tekerdir. kafa ağrıtmaz, cebi yakmaz. çok hızlı değil gibi görünür ama kondisyonunuza bağlı olarak özellikle şehir içinde (büyük şehirler haricinde) diğer ulaşım araçlarından daha kısa vakitlerde istediğiniz yere varmanızı sağlayabilir.
cok severdim...iyide kullanirdim...yokustan asagi inerken frene bastigimi hatirlamam...ne ozguven ya...ölümü düşünmüyordum demekki...şimdi düşünüyorum....ama yine yapardim....:-) bide ellerimi bırakirdim. ilk once tek elle basliyosun...onu yapabildigini gorunce digerini...bu sekilde su içerek surdugum cok olmustur...tehlikeli isler...sakınha denemeyin....ölümü düşünün :-)
son asrın muazzam seyyarelerindendir. keşke motorlu seyyareler yasaklansa da şu gereksiz hızımızdan bir kurtulsak.