normalde başörtülü olup da profil resmine açık fotoğraflarını koyan kızlar – dertli sözlük
resimlerin gerçek olmadığını mı sanıyorlar diye düşündüğüm ve bu konuda bizim ufaklığı bile uyarmak zorunda kaldığım can alıcı nokta. allah ıslah etsin hepsini... ya bilmiyorlar ya da nefslerine hoş geliyor.
başındakini sadece bir örtü olarak gören onun aslında bir ayet olduğunun bilincine varamamış insandır. allah hidayet versin
yaptığı hatayı gördüğün ama o kişinin ettiği tövbeden haberinin olamayacağı konulardan biri. gördüğün ile ilgili bir çok yorum yapar, yaptığın yorumların haddi ile sınırı aşar, bu seferde kendin günaha girersin ama o kişinin ettiği tövbeden haberin olmayacağı için kendine kendin edersin. dikkat ediniz.
bu tarz kızların ne yapmaya çalıştıklarına akıl sır erdiremiyorum bir şey ya siyahtır ya beyaz arası yoktur o yüzden ya kapalısındır ya açık çocuk oyuncağı değil bu çok dikkat edilmesi gereken bir husus.
ben hiç böyle yapan biriyle karşılaşmamıştım. birkaç gün önce tanıdığım birinin bunu yaptığını gördüm. o günden beridir düşünüyorum: sebep nedir bu kızların böyle yapmasına diye. en mantıklı olarak şunu buldum:bir şeyler kanıtlama isteğikız babalarına tavsiye edilir: ''kızlarınıza güzel olduklarını söyleyin'' denir ki ilerde ergenlik ve sonrasında kendiyle barışık olsun, kendini sevebilsin diye. bu önemli bir şey. baba çocuklarını sever ama söylemez diye saçma sapan, anlamsız muhabbetler dönüyor. eğer bu kızların babalarıyla ilişkisinde durum buysa sebebi anlıyoruz demektir kendini kanıtlama isteği. beğenilmek, görülmek istiyor. cahillik de var. allah akıl fikir; tesettür sevgisi, şuuru versin. bunlar tatlı dille biraz konuşmayla, öğrenmeyle kolayca terk edilebilecek davranışlar.
baştan sona falso başlık. başörtülü mü yoksa hakikaten tesettürlü mü? profil resmi mi yoksa fotoğrafı mı? profil resmi ise devamındaki "fotoğraflar" ne?.. beis açık fotoğraf koymasında mı yoksa fotoğrafını koymasında mı?..