kurtuba kitap kafe – dertli sözlük
ankara'da barlar sokaktaki kafedir. gitgide modern bir hale bürünüyor. ayrıca çay 2 tl. mescidi merdivenin altındaki küçücük perde ile çevrilmiş bir yerdir. hasılı pek sevemediğim kafe.
bazı yazarların,akademisyenlerin de takıldığı kafedir.şiir dinletileri,tarih sohbetleri gibi programlar düzenlenir.i̇stenilen sparişlerin bulunmaması,sağın solun kirli görünmesi,servis işlerinde aksaklıkların olması gibi sebeplerle popülaritesi ve kalitesi giderek düşmektedir.
sık sık yurt dışı gezileri düzenleyecek kadar organizasyonda başarı kazanmış yöneticileri olan bir kafedir.
ankara'da sığınılıp bir köşesinde kahve içilip kitap sayfası çevrilirken bir yandan da huzurun yudumlanabileceği bir mekan, dikkat edip masalarında kötü anılar bırakmamalı ama.
güzel temiz kalabalık olmasına rağmen sakin bir kafe. fon müzikleri bir zaman sonra bayabiliyor, değiştirmeleri gerekiyor ama farkında değiller allah fark ettirsin.
ankara'da bulunan az sayıda kitap kafeden biri. üst katta duvarda asılı türk aydınlarının resmi vardır(*), güzeldir. türk kahvesini kötü yaparlar(*). müzikleri kötüdür. kitap mekanından ziyade sohbet mekanı olmuştur. yine de hiç yoktan iyidir.
nedense yan masadaki abilerin amcaların çok mühim meseleleri konuşup tartıştıklarını düşündüğüm mekan.