adolf hitler – dertli sözlük
ne olursa olsun bir insanı yahudi olduğu için, hristiyan olduğu için öldüremezsin. öteki türlü arakanda, gazzede yapılanlar.... o zulmü yapanların kafasıda -müslüman olduğu için öldür- emrini verenler tarafından komuta ediliyor.o zaman neden buna karşı çıkıyoruz?içimiz yanıyor? olmaz.... sırf yahudi diye öldürmek islamla bağdaşmayı birakın insanlıkla bağdaşmıyor. bir müslüman, müslüman olduğu için öldürülmeli fikri hele hele suçsuzken nasıl bizim asabımızı bozuyor, dişlerimizi sıkmamıza sebep oluyorsa bir yahudiyi de yahudi olduğu için hele hele suçu yokken öldürmek o kadar bozuk bir düşuncedir. bunu yapsa medineye hicret ettiğinde kılıçla o gece yahudileri katletmeyi emrederek allah teala peygamberimiz s.a.v. e yaptırırdı. ama allah teala bakara suresi, 190. ayet: sizinle savaşanlara karşı allah yolunda savaşın, (ancak) aşırı gitmeyin. elbette allah aşırı gidenleri sevmez. ayeti ile merhametle dengeyi saglamasini istiyor efendimizin naminda tüm müminlere.

nisa/94=ey iman edenler! allah yolunda sefere çıktığınız zaman, gerekli araştırmayı yapın. size selâm veren kimseye, dünya hayatının geçici menfaatine (ganimete) göz dikerek, “sen mü’min değilsin” demeyin. allah katında pek çok ganimetler vardır. daha önce siz de öyle idiniz de allah size lütufta bulundu (müslüman oldunuz). onun için iyice araştırın. çünkü allah, yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır. ayeti var.

mümtehine/8 =allah size, sizinle din hususunda savaşmayan ve sizi yurtlarınızdan çıkarmayan kimselere iyilik etmenizi ve kendilerine adaletli davranmanızı yasaklamaz. çünkü allah, adalet gösterenleri sever. buyuruyor.

maide/64=yahudiler, «allah'ın eli çok sıkıdır» dediler. söyledikleri söz sebebiyle onların elleri bağlansın ve lanete uğrasınlar! aksine allah'ın elleri açıktır, dilediği gibi verir. andolsun, rabbinden sana indirilen, onların çoğunun azgınlığını ve küfrünü azdırıyor. biz, onların aralarına tâ kıyamete kadar düşmanlık ve kin atmışızdır. ne zaman savaş için bir ateş yakmışlarsa, allah onu söndürmüştür. onlar yeryüzünde bozğunculuğa koşarlar. şüphesiz allah bozguncuları sevmez.

alimler bozguncular ve derdi allah ve rasulune savas acmak olan yahudiler lanetlidir. suçu olmayıp böyle düşunmeyen bir yahudi sadece kafirdir. oteki turlu musluman olan yahudilerin şehadeti kabul edilmezdi. diyorlar

adolf hitler eğer onlar yahudi diye öldürdüyse...vay haline...