elektrik kesintisi – dertli sözlük
her zaman sık sık olmasını istediğim bir durum.zira elektirik kesildiği zaman bizim ailede eski defterler anılar açılır konuşulur,hüzünlenilir . ayrıca elektromanyetik alandan uzak kaldığımızdan hüviyeti asliyyemize yönelmeye anlıkda olsa başlarız.tv vb. mahlukatın etkisinden kurtulup kendi maneviyatımızın engin derinliklerinde tefekküre dalarız.eğer bu vaziyet devam ederse ilim meydana gelmeye başlar.kalp heyecanlanır.toprak sevgisi içte kabarır.gerisi sahibinde kalsın.
yaşamın nabzının hissedildiği an. çıkarsın balkona bakarsın etrafına her yer karanlık her yer sessiz, gereksiz gürültü de yok. gerçi elektrik kesilince ses de kesilir. nedeni hakkında yorumda bulunamıyorum ama galiba korkan çok. sevdiğim bir durum. gerçi ev de yapılacak iş varsa bizimkiler baya telaş yapıyor ama yapacak bir şey yok. :)
odadakilerin yüzünü görmeden güzel bir sohbet başlar. çocuklar mumla oynar. uzaktan üfleyerek söndürmeye çalışır. sanki büyü bozulur.
dolunay varsa dışarıda süperdir. gerçi dolunay olmayınca yıldızlar olur, onlarda güzeldir. tabi birde mevsimin kış olmaması önemli. çünkü özellikle uzun kesintlerde bazı aletlerin eski randımanı dönmesi kış mevsiminde baya zor oluyor.
büyük sıfırlama denilen şeyin elektirik üzerinden yapılabilmesi oldukça olağan .10 dk da medeniyet bitirilebilir. ev süpüremiyorum. buz dolabının 1 günlük ömrü var. kombi çalışmadığı için kişisel temizlik askıda . elektronik iletişim araçlarının son şarjları.zil bile basmıyor. bulaşık çamaşır elde yıkayabilecek z kuşağı yok. zaten su kesintisi de kaçınılmaz. su çekeceğimiz çeşmelerin muslukları da çalınmış. sekülerler camilere akın ediyor atm kuyrukları yerini şadırvan kuyruğuna bırakmış.netflix dizisi kıvamında bir tanım girdikten sonra hemen günümüz sıradanlığına dönüyorum.10 ağustos 2021 saat 10:00 itibari ile üsküdar da hissesilen kesinti. telefonumun şarjı bitmiş ve power bank ile de şarj olmaz vaziyette 5 yıl kullanırım saflığıyla aldığım telefonun ilk aydan arıza çıkarmasına mı üzüleyim, hemen eski telefonu çıkarıp bir bağımlı olduğumu anlamama mı üzüleyim bilemedim.
en sevdiğim hadise. komple teorilerine gelince büyük sıfırlama elektrikle mümkün belki ama alternatif yöntemlerle herkes kendi elektriğini bir şekilde üretebilir .şehirde zor olsada köyde dağda bayırda bu iş çözülebilir bir şekilde.