ekmeleddin ihsanoğlu – dertli sözlük
az önce haberde gördüm yegeninin mezuniyeti için sabancı üniversitesi'ne gitmiş yoğun bir ilgi ile karşılaşmış,selfie falan çekmişler.aman ne haber ne haber dediğim haber.i̇smi ile çokca dalga geçilen entel adam.
siyaseten başarılı olur mu olmaz mı bilmem ama siyasete bir seviye getirdiği kesin. son zamanlarda sokak ağzıyla konuşanlar ona bu uslupla sataşmaya çekinir oldular.
eğitimiyle etiketleriyle övülen bir şahsiyet. çoğu kesime göre de recep tayyip erdoğan'ı eğitimiyle sollar. lakin müslümanların yaşadığı zulme o mısır'da yaşanan darbeye darbe demeyen insan benim cumhurbaşkanım olamaz..
ben siyasal iletişim stratejisi bu kadar berbat bir adam tanımıyorum, görmedim.
işin perde arkaasında kim varsa, acilen sektörden uzaklaştırılmalı.
doğrudan rte'nin belirlediği bir yöntemi uyguluyor dense, mantıklı bulurum. o derece.

slogan ve logo mesela.
rakibinin kim olacağı kesindi ama açıklanmamıştı. sen daha erken ilan ettin. ama kurumsal kimliği rakibinden görüp yaptın. fiyasko 1

aceleye getirilmiş, 'merdiven altı bir reklam ajansına yaptırılmış gibi' berbat bir logo, slogan ve daha berbat bir sunum. (sunumda kullanılan ekmek görseli hele. google görseller'de arama yapınca ikinci sırada çıkıyor. ve adamlar fotoğrafı olduğu gibi ekrana koymuşlar. etrafını temizle, düzenle. bunlar photoshop'ta iki dakika sürer. (http://www.aljazeera.com.tr/sites/default/files/styles/aljazeera_article_main_image/public/2014/07/10/ekmeleddin-ekmek.jpg?itok=qbfdx-2p) fiyasko 2

oturduğu bir zemin yok ve bunu bir kalite göstergesi olarak anlatıyor dayanaksız, temelsiz, iddiasız. yemezler malesef. fiyasko 3

ve en fenası, adam rakibinin adımlarını taklid ederek oy toplama derdinde. rte fatiha okudu diye konuşmasına fatiha ile başlıyor. el ezher'de okumuş, 4 dil bildiği söylenen bir zatın fatiha'nın türkçesini kağıttan okumaya çalışması ama onu da becerememesi ayrıca bir soru. cahil chp milletvekillerinden hiçbir farkı yok. nasıl bilim adamı bu? (http://yenisafak.com.tr/video-galeri/iki-cumhurbaskani-adayi-bir-fatiha-suresi/18629?utm_source=yenisafak-facebook&utm_medium=yenisafak-facebook&utm_campaign=yenisafak-facebook)

velhasıl; selahaddin demirtaş bu adamdan daha fazla oy alırsa, şaşırmam.
"ekmek için ekmeleddin" sloganını duyduktan sonra bütün bunların rte'nin projesi olduğunu düşünmeye başladım. son gelişmelerle bu yöndeki paranoyam gittikçe arttı. e. i̇hsanoğlunun tayfası hiç mi bir araya gelip konuşmuyor, hiç mi içlerinde akıllı bir adam yok? ekmek sloganı ile cumhurbaşkanı olmayı kim vaad ediyor bunlara? yıllardır akp makarna dağıtarak oy topluyor diyen bunlar değil miydi? ben vallahi anlamıyorum bu adamların akılları nerede?
kendisinde liderlik özelliğinin bulunmadığı bariz bir şekilde belli olan ihsanoğlu, chp tabanına kendini kabul ettirebilmek için kah anıtkabiri ziyaret ediyor kah başörtüsü gelenektir diyor.kendi seçim propagandası kendisini ilgilendirir de israile karşı tarafsız olalım sözüyle benim gözümde yerle bir oldu.gerçi şaşırmamak gerek kendi ülkesindeki vatandaşları öldürülürken ve darbeyle demokrasi ayaklar altına alınırken bile sessiz kalırken filistinli kardeşlerimizi niye düşünsün ki?
(http://youtube.com/watch?v=_i-wzig9_ca)

linkteki video ile de iki aday arasındaki "kalite farkı" apaçık ortadadır.