suskunlar – dertli sözlük
leyla ile mecnun'dan sonra tek izlediğim diziydi, ilk başlarda güzelken, senaryo abartıldı, tecavüzler arttı, izlemeyi bıraktım.
ilk altı bölümü türkiye standartlarının çok çok üzerinde olan dizi. kalan bölümler için de yorum yapmak isterdim ama altıncı bölümden sonra kör olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığım için izlemeye ara vermek zorunda kaldım. altıncı bölümden sonraki bölümler 360p kalitesinde; internette yaptığım uzun araştırmalar neticesinde de daha iyisini bulamadım şu an beklemedeyim. bulan, bilen, gören, duyan varsa eğer; bilgilendirirse sevinirim
ihsan oktay anar'ın puslu kıtalar atlası'ndan sonra en iyi romanıdır. gerek uzun ihsan'ın cimrilikleri gerek afrasiyab nam veletin sokakta oyun oynayan çocuklardan haraç kesip bakır bir kabın içine barut koyarak bomba yapıp patlatmak suretiyle anarşist faaliyetler sergilemesi gibi mizahi unsurları barındırması açısından sağlam bir mizahî yapıya sahiptir. anar'ın diğer romanları gibi yeni tarihselci yöntemle yazılmıştır. içerisinde epey osmanlıca kelime barındırır.
"suskunlar dertli" olarak yeni sezonda ziyaretçiler ile buluşacak hatta buluşmuş olan dizi diyebilirim.(*)