ufuk açan cümleler – dertli sözlük
"...islam onun için tenkid üzere değildir; islam tebliğ üzeredir. biz şimdiye kadar... bizim son zamanlarda çektiğimiz, tenkid ile vakit geçirmiş olmamızdandır".
dini mübin, şeriati garra, akıl sahiplerinedir teklif. fakat akıl, akılsızlara gereklidir. aklı olanlar aşkı seçsinler ve aklı terketsinler. akla malik oldukları halde... asıl saltanat, asıl saltanat-ı ilahiyye malik olduğu şeyi terketmektedir.
adeta kendimden geçtim: "her şey gönülde cereyan ediyor. ve insanlar, biz zannediyoruz ki, hali cimadan doğuyorlar. insanlar hali cimadan doğmuyorlar. insanları gönül döllüyor. gönül çocukları onun için ayrı oluyor. ve gönül çocuklarının çoğu onun için "yol evladı" oluyor, "bel evladı" olmuyor."