müşerref – dertli sözlük
annesinin deyişiyle: eskiden çok çapkın olup , izmir kırsalında etkisiz hale getirilen erkek şahıs.
feseka ismini entirilerine nedense daha çok yakıştırdığım ince espri yeteneğine haiz sözlükte yaşlanan yazarlardan. son günlerde entiri girme hususunda epey gayretli allah "azimli yazarlar"da sebatkar kılsın.
#485461 nolu başlıkla ilgisiz tanımını girerek sözlüğe veda etmiş kardeşimiz selametle. sözlüğe vasat altı demiş asla kabul etmiyorum. yazarlarının işkembesine düşen her fikri beyan ettiği meşhur sözlüklere nisbetle burası ziyadesiyle vasat üstüdür.

ilgili entiride son girdiğim tanımlarla ilintili birşeyler sezdim. yazmasam olmaz. elhamdülillah müslümanım ve ehli sünnet velcemaat üzereyim. (*) alparslan kuytul taraftarı diye etiketleme yapmış kendisi islami prensipleri tam sindirememiş zahir. hala insanları söylemlerine bakarak etiketlemekle meşgul. ehli sünnet yolu orta yoldur. (*)

insanları etiketleyeceğine beğenmediği tanımlar ile ilgili direk muhatabına mesaj göndererek mübarek ramazan ayında kul hakkına girmemiş olurdu. hüsnü zan her zaman efdal olandır. allah bizleri muhafaza buyursun. allah müslümanları bağnazlıktan, yobazlık kurtarsın. etiket makinası olmaktan muhafaza buyursun.
tek bir tanımdan sorgusuz sualsiz, kapsam ve kasıt gözetmeksizin yazarlarla ilgili genel hüküm çıkarabilen bir yazarı kaybettiğimize üzüldüm açıkçası. umarım bu meziyeti daha faydalı yerlerde kullanır.
temel ilkelerinden biri bir şey yazmamak olan sözlükte bir şeyler yazarak tabuları yıkan iki-üç yazardan biri. gitmeyeceğini düşünüyorum.bir yazar bir şeye kızıp ben gidiyorum deyince zil takıp oynamak da ilginçmiş yani. adam tek başına hepinizin yazdığından fazla yazıyor yahu. haa pardon yazmamak daha iyi bir şeydi, bir yönetici öyle diyordu geçen gün. (*)
sözlüğe ''vasat altı'' deyip, haksızlık ederek gitmiş bir yazardır. geri döner mi bilinmez ama sözlükten çıkış yaptıktan sonra dönüp ''ben gidince neler oluyor?'' diye kontrol ettiğinden eminim. fakat kanıtlayamam. :)

ne diyelim, giden gitti kalan sağlar bizimdir